Διερωτάται κανείς τι απέμεινε να παραδώσει ακόμη στο εκτελεστικό όργανο της Άγκυρας: Η Τουρκία τα απαιτεί όλα…




Του Κυριάκου Γρ. Σαββίδη

«Το την Κύπρον τοις αλλοφύλοις δούναι ούτε σόν έστι ούτ’ άλλου των κατοικούντων εν ταύτη. Κοινή γαρ τη γνώμη πάντες αυτοπροαιρέτως αποθανούμεν και ου φεισόμεθα της ζωής ημών».

Η παρούσα προειδοποίηση προς τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Αναστασιάδη είναι παραλλαγή της απάντησης του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου προς τον Μωάμεθ Β τον Πορθητή, με τη διαφορά ότι ο τελευταίος αυτοκράτωρ του Βυζαντίου ήταν ένας εθνοπρεπής ηγήτωρ που ουδέ σπιθαμή γης προσέφερε εθελουσίως στον αιμοδιψή κατακτητή, ενώ ο Πρόεδρος μας προσέφερε σχεδόν τα πάντα για πλήρη τουρκοποίηση της Κύπρου στον φιλοδοξούντα αναστηλωτή της Οθωμανικής αυτοκρατορίας Ταγίπ Ερτογάν!

Διερωτάται κανείς τι απέμεινε να παραδώσει ακόμη στο εκτελεστικό όργανο της Άγκυρας, τον Ακιντζί, μετά την παραχώρηση της εκ περιτροπής προεδρίας, τις 4 βασικές ελευθερίες στους Τούρκους υπηκόους, την παραχώρηση του 29% του εδάφους μας χωρίς την συναίνεση των νομίμων δικαιούχων, την αποδοχή του βέτο, την παραμονή των εποίκων, την αποδοχή του πρώτου λόγου στους χρήστες για την περιουσία μας αντί των ιδιοκτητών;

Μήπως δεν αντηχεί στα ώτα του Προέδρου η πρόσφατη ομιλία του Ακιντζί που εξεφώνησε για τη μαύρη επέτειο του βομβαρδισμού της Τηλλυρίας στα Κόκκινα για τα δυο κράτη, που το ένα να είναι δίπλα στο άλλο;

Τα γεγονότα ομιλούν πλέον αφ εαυτά. Οι λεγόμενοι σημερινοί «στρατηγικοί μας εταίροι», όπως αποκαλούνται από τον Πρόεδρο, είναι οι εμπνευστές της καταστροφής μας, σύμφωνα και με τη ομολογία Χόλμπρουκ στην επίσκεψη του στην Αθήνα αλλά και το φάκελο της Κύπρου! Εκτελεστές του ανόσιου και μακάβριου σχεδίου εκείνου υπήρξε η χούντα των Αθηνών, με τους εδώ ορατούς και αοράτους συμμάχους της που σήμερα εμφανίζονται και σαν αντιχουντικοί, τη στιγμή που ανέβηκαν ελέω Αγγλομερικανών και σε ύψιστα πολιτικά αξιώματα για να γίνουν και επικυρωτές των τετελεσμένων, χωρίς να παραβλέπουμε και να απαλλάσσουμε τις κυβερνήσεις Βασιλείου και Χριστόφια αλλά προπαντός την τωρινή κυβέρνηση, που παρέδωσε γη και ύδωρ στον κατακτητή και εν αγαστή συμπνοία συμπλέει αρμονικά με το άλλοτε αντιδιζωνικό και αντιχουντικό ΑΚΕΛ!

Έξωθεν και έσωθεν αριμάνιοι πολέμιοι του ενιαίου κράτους και θιασώτες της «διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας» ως της μόνης σωτήριας λύσης, δήθεν, για την επανένωση της Κύπρου, κατέχοντες θέσεις κλειδιά, όπως στην κρατική τηλεόραση, ΡΙΚ, φωνασκούν και υπεραμύνονται της καταστροφικής πολιτικής του Προέδρου, όπως στις 18/8/17 μια κράκτρια του ΡΙΚ -εκ του ασφαλούς- χωρίς να αφήσει να ολοκληρώσει την τηλεθεάτρια εξ Ελλάδος που επενέβη στο πρόγραμμα και είπε ότι οδηγούμαστε προς συνομοσπονδία με τις συνομιλίες.

Η συμπεριφορά της παρουσιάστριας ήταν αυθάδης, επιθετική και από κάθε πλευρά απαράδεκτη. Καίγεται το σπίτι μας, είπε η παρουσιάστρια. Ποίος όμως το έκαψε δεν μας είπε! Θα το σώσει κατά τη γνώμη της ο Πρόεδρος με τις παραχωρήσεις του;

Κύριε Πρόεδρε, αν πονάτε το τόπο τούτο που για τρεις χιλιετίες παρέμεινε ελληνικός, παραιτηθείτε! Είστε κατώτερος των εθνικών περιστάσεων.

Καλέστε το Εθνικό Συμβούλιο και όλοι ομοθυμαδόν αποφασίστε να πολιτογραφήσετε τον Νίκο Κοτζιά ως Κύπριο πολίτη και να τον προτείνετε όλοι ως Πρόεδρο τη Δημοκρατίας, αν θέλετε να φυσήξει αέρας ελευθερίας στο δύσμοιρο αυτό τόπο. Οι καιροί ου μενετοί!

*Δικηγόρος, φιλόλογος ΜΑ

ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΔΩ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: