Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Τρίτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Οι επικρίσεις της Ε/κ πλευράς εναντίον του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ στον οποίο καταλογίζει ανακριβείς δηλώσεις για τα διαδραματιζόμενα στο Κραν Μοντάνα είναι το βασικό θέμα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.

Προβάλλονται επίσης η άφιξη προσφύγων από τη Συρία, η δολοφονία στη Λεμεσό, το θανατηφόρο περιστατικό ψες στον Ακάμα, η δημόσια συζήτηση για την απόφαση για αποπληρωμή χρεών Δήμων και Κοινοτήτων καθώς και η απόφαση ΑΚΕΛ για στήριξη του Σταύρου Μαλά.

Η «Αλήθεια» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα «Το Κυπριακό στον πάγο η σύγκρουση στα ύψη» και γράφει ότι οι συναντήσεις Άιντα με τους ηγέτες δεν έβαλαν βάσεις για νέα προσπάθεια και ότι ο ΠτΔ δήλωσε πως είναι θλιβερό άνθρωποι όπως ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ να ψεύδονται δημόσια για κάλυψη της αδιαλλαξίας της Άγκυρας. Αλλού, αναφέρει πως αφίχθηκαν 143 μετανάστες στον Πωμό μεταξύ αυτών και 50 παιδιά. Επίσης η «Α» γράφει ότι μια νεκρή και 5 τραυματίες είναι ο απολογισμός πρόσκρουσης ταχύπλοου σε βράχια στον Ακάμα.

«Έκρηξη Προέδρου για Άιντε» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος του «Φιλελευθέρου» που αναφέρεται στις δηλώσεις του ΠτΔ ότι ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ ψεύδεται για να καλύψει την τουρκική αδιαλλαξία και ότι οι επαφές του Ειδικού Συμβούλου χθες έριξαν λάδι στη φωτιά. Αλλού αναφέρει πως «χαμός» γίνεται με την εξαγγελία της Κυβέρνησης για πληρωμή των εγγυημένων δανείων των Δήμων ύψους 185,3 εκ ευρώ. Επίσης ο «Φ» σε άλλο θέμα γράφει ότι επιλέγηκαν οι χώροι για το προσωρινό καζίνο και τα τέσσερα που θα λειτουργούν ως δορυφόροι και ότι ανοίγουν πύλες το Φεβρουάριο.

Η «Χαραυγή» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Άλλα ο ΟΗΕ και άλλα το Προεδρικό» και γράφει ότι σε πρωτοφανή ρήξη με τον ειδικό σύμβουλο του ΓΓ προχώρησε η Κυβέρνηση και ότι ο ΠτΔ τον κατηγορεί για ασύστολα ψεύδη και εξαγγέλλει δημοσιοποίηση των πρακτικών στο Κραν Μοντάνα. Σε άλλο ρεπορτάζ φιλοξενεί τις δηλώσεις του ΓΓ του ΑΚΕΛ ότι η υποψηφιότητα Μαλά είναι επιλογή του αύριο. Η «Χ» αναφέρει επίσης ότι η Κύπρος είναι η 4η πιο ακριβή χώρα στα φάρμακα και ότι επιβάλλεται αλλαγή για μείωση 8,5% στις χονδρικές τιμές.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” με τίτλο «Διάβημα Κυβέρνησης για τον Έιντε» αναφέρεται στις αυστηρές επικρίσεις της κυβέρνησης για δηλώσεις του ειδικού συμβούλου του ΓΓ σχετικά με το τι έγινε στο δείπνο της 6ης Ιουλίου στο Κραν Μοντάνα και στην ανακοίνωση για δημοσιοποίηση των πρακτικών. Αλλού, γράφει για πληροφορίες για άνοιγμα των Βαρωσίων από την Τουρκική πλευρά για επιστροφή 16,000 προσφύγων καθώς και για άλλα βήματα για επιστροφή Μαρωνιτών. Επίσης η εφημερίδα προβάλλει την άφιξη προσφύγων στον Πωμό.

ΚΥΠΕ – Κυριακή Χριστοδούλου – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 25/07/2017 07:10

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: