Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Τετάρτης: Πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Oι συνεχιζόμενες συνομιλίες στο Κραν Μοντάνα και η επιστροφή στο ελβετικό θέρετρο του ΓΓ των ΗΕ είναι το θέμα που μονοπωλεί τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Προβάλλονται επίσης η φωτιά στο Βασιλικό, ο καύσωνας και τα περιστατικά θερμοπληξίας, η συζήτηση στη Βουλή για τα έσοδα του καζίνο, ο ρυθμός υλοποίησης της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, η δικαστική διαδικασία για τη Δρομολαξιά και άλλα.

Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Κρίσιμες Ώρες» γράφει στο κύριό της θέμα ότι οι συνομιλίες είναι σε δύσκολη καμπή και διεξάγονται με σκαμπανεβάσματα και ότι ο Αντόνιο Γκουτέρες επιστρέφει στην Ελβετία την Πέμπτη. Αλλού γράφει ότι ξύπνησε ο εφιάλτης του Μαρί και αναφέρεται στη φωτιά στο Βασιλικό και τις εκκλήσεις των υπευθύνων. Η «Α» προβάλλει επίσης το θέμα της παροχής κινήτρων από την Κυβέρνηση προς τους εγκλωβισμένους για επιστροφή στα κατεχόμενα χωριά τους.

«Μέσω του πλαισίου Γκουτέρες» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος του «Φιλελευθέρου» που αναφέρει πως με την επιστροφή του ΓΓ αναζητείται συμφωνία στο Κραν Μοντάνα και ότι επικρατεί ικανοποίηση αλλά και προβληματισμός από την επάνοδό του. Αλλού αναφέρει ότι διατυπώνονται παράπονα από Βρετανούς κυρίως τουρίστες ότι φτάνοντας στην Κύπρο συνδέονται με τουρκικά δίκτυα τηλεφωνίας με ψηλές χρεώσεις. Σε άλλο θέμα ο «Φ» γράφει πως οικόπεδα εκατομμυρίων στην Εγκωμη βγαίνουν στο σφυρί.

Με τίτλο στο κύριό της θέμα «Ευθυγράμμιση με το πλαίσιο Γκουτέρες» η «Χαραυγή» γράφει ότι οι συζητήσεις διεξάγονται στη βάση ερωτημάτων και του πλαισίου που έθεσε ο ΓΓ και ότι η Ε/Κ πλευρά ήδη υπέβαλε και σχετικές προτάσεις. Επίσης, με αφορμή τη φωτιά στο Βασιλικό, αναφέρει ότι υπάρχου κενά στους ελέγχους ασφαλείας και πυρασφάλειας σε εγκαταστάσεις με εύφλεκτα υλικά. Η «Χ» γράφει σε άλλο ρεπορτάζ πως ανοίγει τις πύλες του το 30ο Φεστιβάλ της ΕΔΟΝ.

«Επιστρέφει στις συνομιλίες ο Γκουτέρες» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος της αγγλόγλωσσης «Cyprus Mail» που αναφέρει ότι υπάρχει επίρριψη ευθυνών εκατέρωθεν για υποβολή προτάσεων εκτός του πλαισίου του ΓΓ. Αλλού αναφέρεται στην μεγάλη επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς στο Βασιλικό. Επίσης η εφημερίδα προβάλλει την χθεσινή δικαστική διαδικασία για το σκάνδαλο της Δρομολαξιάς.

Η εβδομαδιαία «Οικονομική Καθημερινή» με τίτλο στο πρωτοσέλιδό της «Οργανισμός Δανείων γίνεται ο Στέγης» προβάλλει δηλώσεις του Προέδρου του Οργανισμού Χρηματοδότησης Στέγης για την ένταξή του στο τραπεζικό δανειακό σύστημα.
Αλλού γράφει πως η παρουσία του ΓΓ των ΗΕ στο Κραν Μοντάνα άλλαξε το κλίμα και τράβηξε το χαλί κάτω από τα πόδια του Εσπεν Μπαρθ Ειντε. Επίσης αναφέρεται σε δύο ζώνες ασφαλείας για το γεωτρύπανο της ΕΝΙ-ΤΟTAL με την γεώτρηση να προγραμματίζεται για τις 13 Ιουλίου.

ΚΥΠΕ – Κυριακή Χριστοδούλου – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 05/07/2017 07:25

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: