Δεν έγινε με αίτημα του Κρεμλίνου η συνάντηση Κούσνερ με Ρώσο τραπεζίτη, λέει η Μόσχα




Το ανώτερο στέλεχος ρωσικής τράπεζας που συναντήθηκε με τον γαμπρό του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, τον Τζάρεντ Κούσνερ, δεν το έκανε έπειτα από αίτημα του Κρεμλίνου, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Κούσνερ, που κατέθεσε χθες Δευτέρα ενώπιον μιας επιτροπής της Γερουσίας για τις επαφές του με Ρώσους στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται για την ενδεχόμενη παρέμβαση του Κρεμλίνου στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, δήλωσε ότι συναντήθηκε με τον Σεργκέι Γκορκόφ, διοικητή της κρατικής ρωσικής τράπεζας Vnesheconombank, στις 13 Δεκεμβρίου.

Η Μόσχα αρνείται ότι επενέβη στις αμερικανικές εκλογές.

Όταν ρωτήθηκε για τη συνάντηση του Κούσνερ με τον Γκορκόφ, ο Ντμίτρι Πεσκόφ απάντησε ότι ο διοικητής της ρωσικής τράπεζας βρισκόταν στις ΗΠΑ για να συναντηθεί με διάφορους Αμερικανούς επιχειρηματίες και αξιωματούχους για υποθέσεις της τράπεζας.

«Οι επαφές αυτές δεν χρειάζονται έγκριση από το Κρεμλίνο και φυσικά δεν πραγματοποιούνται έπειτα από εντολή του Κρεμλίνου», τόνισε ο Πεσκόφ.

Ο εκπρόσωπος του Πούτιν εξήγησε ότι είναι «κοινή πρακτική» ο διοικητής μιας μεγάλης τράπεζας να συναντάται με πολλούς αξιωματούχους όταν πραγματοποιεί επίσκεψη σε ξένες χώρες.

Στα τέλη Μαΐου δημοσιεύματα είχαν αναφέρει, επικαλούμενα πηγές που είχαν γνώση του θέματος, ότι ο Κούσνερ συναντήθηκε με τον Γκορκόφ για να αποκτήσει «μια άμεση» γραμμή επικοινωνίας με τον Πούτιν.

25/07/2017 14:15
ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters- Sputnik
Μόσχα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: