Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων του Σαββάτου: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Η χθεσινή συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου ενόψει του αυριανού δείπνου του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί στη Νέα Υόρκη, η απόφαση των δασκάλων για λήψη μέτρων μετά την ψήφιση από την Βουλή νομοσχεδίου για τον τρόπο διορισμού των εκπαιδευτικών και η απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα σε σχέση με την κενωθείσα βουλευτική έδρα της Λεμεσού είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.

Ο «Φιλελεύθερος», υπό τον τίτλο «Έτοιμος για νέα Γενεύη» γράφει ότι με θετική προσέγγιση θα προσέλθει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο αυριανό δείπνο με τον ΓΓ του ΟΗΕ και τον Μουσταφά Ακιντζί στη Νέα Υόρκη. Γράφει, επίσης, ότι ο επιχειρηματίας Μάικ Σπανός εξασφάλισε την πρώτη ευλογία από το πολιτικό γραφείο του ΑΚΕΛ και την Τετάρτη η Κεντρική Επιτροπή θα αποφασίσει κατά πόσο θα μπορεί υπό όρους να πάει και δεύτερη πρόταση στις κομματικές ομάδες βάσης. Επίσης, γράφει ότι η Βουλή ενέκρινε νομοσχέδιο που ανοίγει την πόρτα για 1.575 προαγωγές στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Η «Χαραυγή», υπό τον τίτλο «Τρύπιο σύστημα διορισμών στα σχολεία», γράφει ότι ιδιαίτερα «καυτό» προδιαγράφεται το φετινό Καλοκαίρι για τον τομέα της παιδείας αφού η ψήφιση από την πλειοψηφία της Βουλής του νέου σχεδίου διορισμού εκπαιδευτικών προκάλεσε έντονες αντιδράσεις λόγου του ότι υπάρχουν πολλά κενά και ασάφειες. Αλλού γράφει ότι ενόψει της συνάντησης της Νέας Υόρκης, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ενημέρωσε χθες τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου για τις τελευταίες εξελίξεις και επαφές για το Κυπριακό. Επίσης, γράφει ότι με νομοσχέδιο θα καλυφθεί το νομοθετικό κενό που προέκυψε σε σχέση με την κενωθείσα βουλευτική έδρα της Λεμεσού, σύμφωνα με τον Γενικό Εισαγγελέα.

Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail», υπό τον τίτλο «Βαριά πρόστιμα για παράνομες προσλήψεις», γράφει ότι η Υπουργός Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου δήλωσε ότι η νέα νομοθεσία που τέθηκε χθες σε ισχύ στοχεύει στην αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας με την επιβολή βαριών προστίμων στους εργοδότες αρχίζοντας από τα €500 για κάθε ένα αδήλωτο εργαζόμενο. Γράφει, επίσης, ότι οι δάσκαλοι καλούν σε νέα απεργιακή κινητοποίηση σε σχέση με νομοσχέδιο που ψήφισε η Βουλή. Επίσης, γράφει ότι Κίνα και Ευρώπη δεσμεύθηκαν την Παρασκευή να συνεργαστούν για να διασώσουν την «Μητέρα Γη» λόγω της απόφαση του Προέδρου των ΗΠΑ να μην συμμετάσχει στη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα.

Η εφημερίδα «Αλήθεια» δεν παραλήφθηκε στα γραφεία του ΚΥΠΕ.

ΚΥΠΕ – Κώστας Σταυρινός – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 03/06/2017 10:05

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: