Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Τετάρτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Η Διάσκεψη της Γενεύης και πληροφορίες για το πως θα διεξαχθεί η συζήτηση αλλά και οι συνεχιζόμενες αντιπαραθέσεις για την ερμηνεία του ανακοινωθέντος της Κυριακής είναι από τα βασικά θέματα που προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Αναφορά γίνεται στην κατάσταση στο Κατάρ και πως επηρεάζεται η Κύπρος, στις προεδρικές εκλογές, στην απεργία των δασκάλων, στα προβλήματα με την έλλειψη ναυαγοσωστών και άλλα.

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα υπό τον τίτλο «’Η λύση ή κρίση» και γράφει ότι η Διάσκεψη της Γενεύης θα είναι μέχρι τελικής πτώσης και ότι βρισκόμαστε πλέον στο τελευταίο μίλι με τον Είντε να δηλώνει ότι η Γενεύη είναι ο τελευταίος σταθμός και οι συνομιλίες δεν μπορούν να συνεχίσουν για άλλα 50 χρόνια. Αλλού αναφέρει πως το εμιράτο του Κατάρ είναι σε πανικό με τους πολίτες να σχηματίζουν ουρές στις υπεραγορές. Επίσης η «Α» αναφέρει στην πρώτη της σελίδα ότι η υποψηφιότητα Μαϊκ Σπανού στο ΑΚΕΛ παίρνει το δρόμο για έγκριση από τη βάση του κόμματος.

Ο «Φιλελεύθερος» με τίτλο στο κύριό του θέμα «Με στραμμένες τις κάννες» αναφέρει ότι υπό καθεστώς απειλών προγραμματίζεται να διεξαχθούν οι συνομιλίες της Γενεύης και ότι τη ίδια ώρα οι Τούρκοι προγραμματίζουν στρατιωτικές ασκήσεις στα τέλη Ιουνίου. Αλλού, φιλοξενώντας και φωτογραφίες, γράφει πως οικογένεια Κούρδων διεξάγει απεργία πείνας έξω από το Προεδρικό διαμαρτυρόμενοι για μη παραχώρηση υπηκοότητας από το κράτος. Σε άλλο ρεπορτάζ ο «Φ» αναφέρει ότι μεταβιβάζεται γη από τους Βρετανούς στο Βασιλικό για το λιμάνι υδρογονανθράκων έναντι αποζημίωσης 8,6 εκ ευρώ.

«Όλα τα κεφάλαια ανοίγουν στη Γενεύη» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα η «Χαραυγή» που γράφει ότι θα γίνει αλληλένδετη διαπραγμάτευση κεφαλαίων σε όλα τα ζητήματα που εκκρεμούν και φιλοξενεί πληροφορίες για το έγγραφο που θα ετοιμάσει ο Εϊντε. Αλλού γράφει πως οι ναυαγοσώστες κρούουν το κώδωνα και προειδοποιούν ότι η ελλιπής στελέχωση στοιχίζει ζωές. Επίσης η «Χ» αναφέρεται σε καταγγελίες για ακατάλληλα λεωφορεία που μεταφέρουν παιδιά σε καλοκαιρινά σχολεία.

Με τίτλο «Επιχειρήσεις προετοιμάζονται για αντίκτυπτο λόγω Κατάρ» η αγγλόγλωσση ‘’Cyprus Mail’’ γράφει ότι κυπριακές επιχειρήσεις στο τομέα των κατασκευών ανησυχούν για επιδράσεις λόγω της απαγόρευσης εισαγωγών στο Κατάρ και φιλοξενούνται δηλώσεις από επηρεαζόμενους. Αλλού αναφέρει ότι στην Βουλγαρία ομάδα επιστημόνων διεξάγει έρευνες σε απολιθώματα για απόδειξη της αρχαιότερης μορφής ζωής στη γη. Επίσης αναφορά γίνεται στους πρόσφατους πνιγμούς και την ανάγκη λήψης μέτρων.

Η εβδομαδιαία « Οικονομική Καθημερινή» γράφει στο κύριό της θέμα «Αλλαγές στο δημόσιο το Φθινόπωρο» αναφέροντας ότι βρίσκονται τα σχετικά νομοσχέδια στη νομική υπηρεσία και θα τεθούν στη Βουλή ενώ άλλο ένα για τα υφυπουργεία αναμένει στην ουρά. Αλλού αναφέρει ότι ο πρώην Πρόεδρος της Κομισιόν Μπαρόζο προειδοποιεί για κίνδυνο Grexit αν γίνουν λάθος κινήσεις. Επίσης γράφει πως η κοινοπραξία ExxonMobil, Total και ΕΛΠΕ θέλει να βάλε τρυπάνι στην Κρήτη με τις πρώτες έρευνες να προγραμματίζονται για το Φθινόπωρο του 2017.

ΚΥΠΕ – Κυριακή Χριστοδούλου – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 07/06/2017 07:42

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: