Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Πέμπτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Η πρόσκληση προς τους δύο ηγέτες για δείπνο την ερχόμενη Κυριακή στην Νέα Υόρκη με τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες σε μια προσπάθεια επανάληψης των συνομιλιών, η απόφαση του κράτους να παραχωρήσει 25% των μετοχών του Συνεργατισμού σε μετόχους και δανειολήπτες για την εισαγωγή στο Χρηματιστήριο αλλά και η ακύρωση της ανακήρυξης του βουλευτή της Αλληλεγγύης Γιώργου Παπαδόπουλου στη Λεμεσό από το Εκλογοδικείο, είναι τα κύρια θέματα που προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα του Κυπριακού Τύπου της Πέμπτης.

H «Αλήθεια» με κύριο τίτλο «Ραντεβού στη Νέα Υόρκη» γράφει ότι σε δείπνο την ερχόμενη Κυριακή θα παρακαθίσουν οι δύο ηγέτες με τον Αντόνιο Γκουτέρες – Θα προγραμματίσουν την Γενεύη 2. Σε άλλο θέμα γράφει ότι έχασε τη βουλευτική έδρα ο Γ. Παπαδόπουλος και διερωτάται «και τώρα τί;» Αλλού γράφει ότι το κράτος χαρίζει το 25% των μετοχών του στους πελάτες ΣΠΕ.

Ο «Φιλελεύθερος» με κύριο τίτλο «Ραντεβού στη Νέα Υόρκη» γράφει ότι ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ προσκάλεσε τους δύο ηγέτες σε νέα τριμερή την Κυριακή, σε μια ύστατη προσπάθεια των Ηνωμένων Εθνών να πετύχουν επανάληψη των συνομιλιών. Αλλού αναφέρεται σε γόρδιο δεσμό με την έδρα της Λεμεσού μετά την απόφαση του Εκλογοδικείου να κηρύξει άκυρη την ανακήρυξη του βουλευτή Γιώργου Παπαδόπουλου της Αλληλεγγύης. Αλλού γράφει ότι Μωσαϊκά από τον Πενταδάκτυλο τοποθετούνται στο Παγκύπριο.

Η «Χαραυγή», με κύριο τίτλο «Φύλλο συκής για ξεπούλημα Συνεργατισμού» γράφει ότι σε τρία μέρη σπάζει η μετοχική σύνθεση της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας με βάση τη χθεσινή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο ΓΓ του ΟΗΕ κάλεσε Ακιντζί – Αναστασιάδη στις 4 Ιουνίου στη Νέα Υόρκη. Σε άλλο θέμα γράφει ότι απορρίφθηκαν τα ονομαστικά αιτήματα που υπέβαλαν οι ιατροί των ατόμων με πολλαπλή σκλήρυνση για θεραπεία εκτός κρατικού συνταγολογίου.

Η αγγλόγλωσση Cyprus Mail, γράφει στο κύριο θέμα της «Η Τουρκία και η Ελλάδα έτοιμες για την Γενεύη» και αναφέρει ότι ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ Έπσεν Μπαρθ Έιντε λέει ότι το πρόβλημα βρίσκεται στην Κύπρο, την ώρα που οι δύο ηγέτες κλήθηκαν στην Νέα Υόρκη από τον επικεφαλής του ΟΗΕ στις 4 Ιουνίου. Αλλού γράφει ότι το κράτος θα δώσει σε καταθέτες και δανειολήπτες το 25% του Συνεργατισμού. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η Αλληλεγγύη χάνει την έδρα που έλαβε η Ελένη Θεοχάρους στη Λεμεσό.

ΚΥΠΕ – Θάλεια Νεοφύτου – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 01/06/2017 08:01

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: