Επίσημη επίσκεψη Συλλούρη στη Σουηδία: Συναντήσεις με Σουηδό ΠτΒ και ΥΠΕΞ




Ο Πρόεδρος της κυπριακής Βουλής των Αντιπροσώπων, Δημήτρης Συλλούρης, αρχίζει σήμερα επίσημη επίσκεψη στη Σουηδία, ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου του σουηδικού Κοινοβουλίου, Ούρμπαν Αχλιν.

Ο Δημήτρης Συλλούρης, συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία της Βουλής, θα συναντηθεί με την υπουργό Εξωτερικών της Σουηδίας, Μάργκοτ Βάλστρομ και αργότερα θα γίνει δεκτός από τον ομόλογό του, Πρόεδρο του Κοινοβουλίου της Σουηδίας, Ούρμπαν Αχλιν, για μια κατ’ιδίαν συνάντηση. Θα ακολουθήσει διευρυμένη συνάντηση με την επιπρόσθετη συμμετοχή και των Προέδρων και μελών των Επιτροπών Εξωτερικών Υποθέσεων, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Πολιτισμού.

Ο Πρόεδρος της κυπριακής Βουλής της Σουηδίας θα παραθέσει το βράδυ επίσημο δείπνο προς τιμήν του Δημήτρη Συλλούρη και της αντιπροσωπείας που τον συνοδεύει.

Την Τετάρτη, ο Δημήτρης Συλλούρης θα καταθέσει στεφάνι στο Εθνικό Μνημείο Βετεράνων της Σουηδίας, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων της Σουηδίας, Στρατηγό Μικαελ Μπιντέν, στην παρουσία Σουηδών βετεράνων της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο.

Θα έχει επίσης έχει συνάντηση στο Δημαρχείο με τη δήμαρχο της Στοκχόλμης, Εύα Λουίζ Ερλαντσον Σλόραχ, ενώ θα παρακαθίσει σε γεύμα που θα παραθέσει προς τιμή του ο Α’ Αναπληρωτής Πρόεδρος της Σουηδικής Βουλής, Τομπίας Μπιλστρομ.

Το βράδυ ο Δημήτρης Συλλούρης θα απευθύνει χαιρετισμό σε εκδήλωση, την οποία διοργανώνει η Πρεσβεία της Κύπρου στη Σουηδία, στο Μουσείο Αρχαιοτήτων Μεσογείου και Εγγύς Ανατολής της Στοκχόλμης, για την 90η επέτειο από την έναρξη της Σουηδικής Αρχαιολογικής Αποστολής στην Κύπρο, που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 1927-1931 και που θεωρείται ως η πιο σημαντική ξένη αρχαιολογική αποστολή στο νησί.

Την Πέμπτη, ο Κύπριος Πρόεδρος της Βουλής θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο του σουηδο- κυπριακού Συλλόγου, Σάββα Βαρνάβα και μέλη του Συλλόγου, ενώ θα γίνει δεκτός από τον Μητροπολίτη Σουηδίας και πάσης Σκανδιναβίας, κ. Κλεόπα.

Στη συνέχεια θα παρακαθίσει σε γεύμα εργασίας με την Πρόεδρο Σεσίλια Μαγκνουσσον και μέλη της Ομάδας Φιλίας Σουηδίας-Κύπρου στο Σουηδικό Κοινοβούλιο.

Θα συναντηθεί επίσης με τον Υφυπουργό για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Οσκαρ Στενστρομ.

Στη διάρκεια της επίσκεψής του στη Σουηδία, ο κ. Συλλούρης θα έχει την ευκαιρία να επισκεφθεί εγκαταστάσεις σουηδικής εταιρείας υψηλής τεχνολογίας καθώς και εγκαταστάσεις επιχείρησης που ανήκει σε Κύπριο της διασποράς.

Τον κ. Συλλούρη συνοδεύουν η Γενική Διευθύντρια της Βουλής Βασιλική Αναστασιάδου, η Διευθύντρια της Υπηρεσίας Διεθνών Σχέσεων Εύη Σταυρή-Χατζηγιάννη, ο Λειτουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Α’, Φοίβος Χατζηγεωργίου και η Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων Έλενα Περσιάνη.

Ο Πρόεδρος της Βουλής επιστρέφει στην Κύπρο αργά το βράδυ της Πέμπτης, 16 Ιουνίου, 2017.

13/06/2017 07:41 – ΚΥΠΕ – Αθηνά Αρσαλίδου – Σουηδία/Στοκχόλμη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: