Επίγνωση της ευθύνης δηλώνει ότι έχει ο Πάμπος Χαραλάμπους




Με αίσθηση ευθύνης και επίγνωση των προσδοκιών που δημιουργεί η εκλογή του υποδέχεται ο Πάμπος Χαραλάμπους την ανάδειξή του σε πρώτο κυπριακής καταγωγής βουλευτή στη βρετανική Βουλή των Κοινοτήτων.

«Γνωρίζω ότι οι Κύπριοι θα προσβλέπουν σε μένα και θα ζητούν εκπροσώπηση και καθοδήγηση. Ελπίζω να φανώ αντάξιος των προσδοκιών τους», δηλώνει στο ΚΥΠΕ ο 65χρονος βουλευτής.

Όπως προσθέτει, ακόμα δεν έχει συνειδητοποιήσει πλήρως αυτό που συνέβη, αν και ήταν αισιόδοξος για την έκβαση της εκλογικής μάχης στην περιφέρειά του, το Enfield Southgate του βορείου Λονδίνου, την περιφέρεια με το μεγαλύτερο κυπριακό πληθυσμό στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Είχα καλή ομάδα γύρω μου. Ξέραμε ότι η περιφέρεια ψήφισε συντριπτικά κατά του Brexit στο δημοψήφισμα, σε αντίθεση με τον αντίπαλό μου Ντέιβιντ Μπάροους. Θέσαμε λοιπόν το Brexit στο επίκεντρο της εκστρατείας μας και δικαιωθήκαμε», λέει ο Πάμπος Χαραλάμπους.

Εκτιμά ότι οι Κύπριοι ψηφοφόροι τον στήριξαν σε μεγάλο βαθμό και τονίζει ότι γνωρίζει τις ανησυχίες τους για την πρόοδο στην προσπάθεια λύσης του Κυπριακού. «Θα προσπαθήσω να είμαι κάποιος στον οποίο μπορούν να βασιστούν», συμπληρώνει.

Η ανάδειξη τουλάχιστον ενός Κύπριου βουλευτή αποτελούσε στρατηγικό στόχο της ομογένειας, επισημαίνει ο Ύπατος Αρμοστής, Ευριπίδης Ευρυβιάδης, που ήταν από τους πρώτους που συνεχάρη μέσω Twitter και τηλεφωνικώς τον Πάμπο Χαραλάμπους.

«Έγινε συστηματική δουλειά από την ομογένεια, με τη στήριξη και της Ύπατης Αρμοστείας. Είμαι εξαιρετικά χαρούμενος που γίνομαι μάρτυρας από κοντά αυτής της στιγμής που αποτελεί καμπή για την ομογένεια», δηλώνει ο Ευριπίδης Ευρυβιάδης.

Επισημαίνει την κίνηση της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας Ηνωμένου Βασιλείου να ζητήσει από υποψηφίους όλων των κομμάτων να υπογράφουν την Κάρτα Υπόσχεσης για στήριξη στην Κύπρο, κίνηση που τοποθέτησε το Κυπριακό στην καρδιά του προεκλογικού αγώνα. Συνολικά συγκεντρώθηκαν περίπου 40 υπογραφές.

Ο κ. Χαραλάμπους επικράτησε του επί σειρά ετών βουλευτή των Συντηρητικών και έμπρακτου φίλου της Κύρου κ. Μπάροους με 4.355 ψήφους, συγκεντρώνοντας το 51,7% έναντι 42,7% του βασικού αντιπάλου του. Το 2015 ο κ. Χαραλάμπους είχε ηττηθεί με περίπου 4.800 ψήφους, ενώ ήταν υποψήφιος και στις εκλογές του 2010.

Είναι δημοτικός σύμβουλος στο Enfield, στο διαμέρισμα του Palmers Green, από το 1994 και έκτοτε εξαιρετικά ενεργός σε επίπεδο τοπικής κοινότητας.

Είναι δικηγόρος στο επάγγελμα και μέλος μίας σειράς οργανώσεων που προάγουν τον πολιτισμό και τις τοπικές κοινότητες.

09/06/2017 12:15 – ΚΥΠΕ/Αθανάσιος Γκαβός – Βρετανία/Λονδίνο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: