Ο Δημήτρης Συλλούρης απέστειλε συλλυπητήρια επιστολή για τον θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη




Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου, Δημήτρης Συλλούρης, απέστειλε συλλυπητήρια επιστολή προς τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη “για τον θάνατο μιας εξέχουσας πολιτικής προσωπικότητας, του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη”.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, αναφέρει, “αναδείχθηκε σε πρωταγωνιστή των σύγχρονων πολιτικών εξελίξεων στην Ελλάδα, υπό διάφορα πολιτικά και πολιτειακά αξιώματα, για έξι δεκαετίες, με κορύφωση την πρωθυπουργική του θητεία στις αρχές της δεκαετίας του 1990, σε μια εποχή κοσμογονικών αλλαγών”.

“Ο εκλιπών, με την ενεργό του παρουσία σε κρίσιμες περιόδους της μεταπολεμικής ιστορίας της Ελλάδος, άφησε έντονο το αποτύπωμά του στη δημόσια ζωή της χώρας, ιδιαίτερα ως υπερασπιστής της δημοκρατίας, με την αντιστασιακή του δράση, τόσο κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής όσο και κατά την περίοδο της επταετούς δικτατορίας”, αναφέρεται.

Ο Δημήτρης Συλλούρης σημειώνει ακόμη ότι “όσοι εκ των Κυπρίων πολιτικών είχαμε την τιμή να τον γνωρίσουμε, θα ενθυμούμαστε την ηγετική του μορφή, η οποία διακρινόταν από ρεαλισμό και σύνεση, αλλά και τόλμη, χαρακτηριστικά που αποτελούν παρακαταθήκη για τις μέλλουσες γενεές”.

30/05/2017 13:01 – ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: