Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Τρίτης: Πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Οι εξελίξεις στο Κυπριακό με τις επικρίσεις κατά Έιντε, αλλά και η καταγγελία των τουρκικών προκλήσεων στην ΑΟΖ, δεσπόζουν στα πρωτοσέλιδα του σημερινού Τύπου.

Άλλα θέματα που προβάλλονται είναι οι πειθαρχικές διώξεις στην Αστυνομία, ο αγωγός προς Αίγυπτο, ο ΦΠΑ στα ακίνητα και η μετακίνηση των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών στη Λάρνακα.

Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Στα πρόθυρα μεγάλης προόδου ή κατάρρευσης!» γράφει στο πρώτο της θέμα ότι ο Έσπεν Μπαρθ Έιντε σημείωσε σε συνέντευξή του στη «Χαλκίν Σεσί» ότι «εάν πρέπει να μιλήσουμε ανοικτά αυτή τη στιγμή, είμαστε στα πρόθυρα μεγάλης προόδου ή κατάρρευσης. Είτε το πρώτο θα γίνει είτε το δεύτερο». Σε άλλο θέμα, η εφημερίδα αναφέρεται σε νόμο μπλόκο για πειθαρχικές διώξεις στην ηγεσία της Αστυνομίας. Επίσης γράφει ότι έρχεται ΦΠΑ 19% στα ακίνητα.

Η «Σημερινή» τιτλοφορεί το πρωτοσέλιδό της «Καταγγέλλονται οι τουρκικές προκλήσεις» και γράφει ότι την καταδικαστέα στάση του ΄Εσπεν Μπαρθ Έιντε καθώς και τις τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, καταγγέλλει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μέσω επιστολής που θα αποστείλει σήμερα προς τον Αντόνιο Γκουτέρες. Ακόμη γράφει ότι το επίδομα μάνας επαναφέρεται τον Αύγουστο. Η εφημερίδα αναφέρει επίσης ότι παραδέχθηκε ενοχή ο Δ.Γιαννακόπουλος στην υπόθεση ΧΥΤΑ-ΧΥΤΥ.

Ο «Φιλελεύθερος» γράφει στο κύριο άρθρο του, υπό τον τίτλο «Σχέδιο δράσης κατά Άιντα», ότι σε δύο επίπεδα θα γίνουν οι καταγγελίες προς τον Γενικό Γραμματέα των ΗΕ για την όλη συμπεριφορά του Έσπεν Μπαρθ Έιντε στις συνομιλίες, καθώς τόσο η Λευκωσία όσο και η Αθήνα θα απευθυνθούν προς τον Αντόνιο Γκουτέρες, προκειμένου να καταδείξουν την αρνητική συμπεριφορά του ειδικού απεσταλμένου του. Σε άλλο θέμα, γράφει ότι ο αγωγός προς Αίγυπτο είναι η συμφέρουσα λύση, σύμφωνα με ανάλυση. Επίσης γράφει για τέσσερις διαθεσιμότητες για διαφθορά στην Αστυνομία.

Η «Χαραυγή» φέρει τον τίτλο «Αδιέξοδη η αλλαγή στρατηγικής» και γράφει ότι η μετάλλαξη της πολιτικής Αναστασιάδη στο Κυπριακό καθώς και οι θέσεις για αλλαγή στρατηγικής οδηγούν σε επικίνδυνες καταστάσεις, ενώ η δημόσια αντιπαράθεση με Έιντε οδηγεί σε σύγκρουση με τον ΓΓ του ΟΗΕ. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η Λάρνακα αυξάνει την πίεση για να φύγουν τα πετρελαιοειδή. Επίσης γράφει για επιβολή ΦΠΑ 19% σε αγοραπωλησίες γης.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” τιτλοφορεί το πρωτοσέλιδό της «Ο Πρόεδρος επικρίνει τον `επικριτικό` Έιντε» και γράφει ότι μια ημέρα μετά την καυστική επίθεση που εξαπέλυσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κατά του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ, η Κυβέρνηση αναφέρει ότι οι συνομιλίες δεν μπορούν να αποδώσουν κάτω από τις υπάρχουσες συνθήκες. Σε άλλο θέμα γράφει ότι το Facebook αρχίζει πόλεμο για τις ψευδείς ειδήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο. Επίσης αναφέρεται στη χθεσινή κοινή συνάντηση των προέδρων του ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και Αλληλεγγύη.

ΚΥΠΕ – Αντώνης Γκιλδάκης – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 09/05/2017 07:21

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: