Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Τρίτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Οι επαφές σε Αθήνα και Άγκυρα και η προσπάθεια του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ Εσπεν Μπαρθ Έιντε για σύγκληση Διάσκεψης για το Κυπριακό, οι παραβιάσεις της νομοθεσίας από τον Γενικό Ελεγκτή στην οικία του στην Κοκκινοτριμιθιά, και η μετατροπή δωματίου στο Μέλαθρον Αγωνιστών σε φυλακή για να φιλοξενηθεί με πρόβλημα υγείας ο δικηγόρος Παναγιώτης Νεοκλέους, είναι τα κυριότερα θέματα που προβάλλονται σήμερα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Δάσκαλε που δίδασκες» γράφει πως ο Γενικός Ελεγκτής παραδέχεται ότι παραβίασε τις νομοθεσίες αναφορικά με την οικία του στην Κοκκινοτριμιθιά αλλά υποβαθμίζει το θέμα μιλώντας για λάθη του. Αλλού, γράφει για σαφή μηνύματα και προειδοποιήσεις Έιντε για τις συνομιλίες, ο οποίος διαμηνύει ότι η μπάλα βρίσκεται στους δύο ηγέτες. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι ο Γιώργος Λιλλήκας προέβη σε διπλή πρόταση στο Νικόλα Παπαδόπουλο για κοινό υποψήφιο στις προεδρικές εκλογές.

Ο «Φιλελεύθερος» υπό τον τίτλο «Το πρέσινγκ στην Τουρκία», γράφει στο κύριο του θέμα ότι από το αποτέλεσμα της συνάντησης Έιντε-Τσαβούσογλου θα κριθεί αν θα υπάρξει συνέχιση στις διαπραγματεύσεις και σύγκληση διάσκεψης στη Γενεύη. Αλλού, γράφει ότι στον Εισαγγελέα βρίσκονται ύποπτα δάνεια του Συνεργατισμού. Σε άλλο του θέμα γράφει ότι είναι εξοργισμένοι οι ασθενείς από τις εξελίξεις περί ΓεΣΥ και την πρόθεση κάποιων κομμάτων να ετοιμάσουν τροπολογίες που θα καθυστερήσουν τη μεταρρύθμιση.

Η «Χαραυγή» κάτω από τον τίτλο «Από τη Φυλακή στο Μέλαθρον για εμφυτεύματα», γράφει στο κύριο της θέμα ότι σε χρόνο ρεκόρ παραμερίστηκαν αντιδράσεις και με οδηγίες του Υπουργού Δικαιοσύνης μετατρέπουν δωμάτιο του Μελάθρου Αγωνιστών σε φυλακή για να μεταφερθεί από τις Κεντρικές ο δικηγόρος Παναγιώτης Νεοκλέους. Αλλού, γράφει ότι τα νέα στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας δείχνουν μείωση των καταθέσεων κατά 155 εκ και των δανείων κατά 92 εκ. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι ένας στους τρεις Κύπριους καπνίζει.

Η αγγλόγλωσση εφημερίδα “Cyprus Mail” κάτω από τον τίτλο «Έιντε: Δεν είναι εύκολο αλλά δεν θα τα παρατήσουμε», γράφει στο κύριο της θέμα ότι ο Έιντε διαμήνυσε πως τα ΗΕ δεν θα παρατήσουν την προσπάθεια για να επαναρχίσει ο διάλογος και να συγκληθεί Σύνοδος για την Κύπρο στη Γενεύη. Σε άλλο της θέμα γράφει για ένα ζευγάρι ηλικιωμένων Βρετανών για να γιορτάσει την διαμαντένια του επέτειο γάμου έκαναν πάρτι για ολόκληρο το χωριό Αμαργέτι στην Πάφο, όπου διαμένει τα τελευταία 30 χρόνια. Αλλού, γράφει ότι ένας καλλιτέχνης τατουάζ, προσφέρει τα έσοδα που θα έχει από τη «μέλισσα του Μάντσεστερ» στις οικογένειες των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης.

ΚΥΠΕ – Θωμάς Κεττένης – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 30/05/2017 07:29

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: