Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Δευτέρας: Πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Η σημερινή συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου κατά την οποία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ενημερώσει το Σώμα για την πρόταση που υπέβαλε προς τον Τουρκοκύπριο ηγέτη κυριαρχεί στα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων σήμερα.

Άλλα θέματα που προβάλλονται είναι οι διεργασίες των κομμάτων ενόψει των προεδρικών εκλογών, η απόφαση της Ευρωβουλής για τις διαδικτυακές υπηρεσίες, θέματα πυρκαγιών καθώς και ο χθεσινός αγώνας Φενερμπαχτσέ-Ολυμπιακού.

Η «Αλήθεια» με τίτλο «Κρίσιμη εβδομάδα και με ερωτηματικά» γράφει ότι αρκετά κρίσιμη είναι η εβδομάδα που ξεκινά σήμερα αλλά και με ερωτηματικά κατά πόσον η νέα φόρμουλα του Έσπεν Μπαρθ Έιντε, που σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες θα φέρει μαζί του από το εξωτερικό, θα γίνει αποδεκτή από τις δύο πλευρές. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου για άρση των περιορισμών ούτως ώστε να μπορούν οι πολίτες να χρησιμοποιούν διαδικτυακές υπηρεσίες και στο εξωτερικό. Αναφέρει ακόμη ότι σε ανοδική πορεία βρίσκονται τα αυτοκινητοδάνεια και βροχή πέφτουν οι διαφημίσεις.

«Η Σημερινή» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Σε κλίμα διχόνοιας ενημερώνει ο Πρόεδρος» ότι μέσα σε ένα ιδιαίτερα τεταμένο κλίμα, με σκληρές αντιπαραθέσεις ανάμεσα στα πολιτικά κόμματα και ασταμάτητα πυρά της αντιπολίτευσης στον ίδιο τον Πρόεδρο, συνεδριάζει σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στη σημερινή κρίσιμη συνεδρία του Eurogroup για το ελληνικό χρέος. Γράφει ακόμη για εβδομάδα αποφάσεων για τη Συμμαχία Πολιτών λόγω του κενού που έχει δημιουργηθεί με την αποχώρηση έξι στελεχών.

«Ο Φιλελεύθερος» υπό τον τίτλο «Κλείνει την πόρτα η Τουρκία» γράφει ότι κλείνει τα όποια παράθυρα αισιοδοξίας για άρση του διαφαινόμενου αδιεξόδου στις συνομιλίες για το Κυπριακό η Τουρκία και ότι σήμερα ο Πρόεδρος ενημερώνει το Εθνικό Συμβούλιο και το λαό με διάγγελμα. Αλλού, γράφει ότι ο αριθμός των δημόσιων υπαλλήλων στο τέλος του 2016 ήταν 17.330, σημειώνοντας μείωση 2.199 σε σχέση με το 2012 που ήταν 19.529. Αλλού προβάλλει το χθεσινό τελικό μεταξύ Φενερμπαχτσέ – Ολυμπιακού για το Φάιναλ Φορ, που κέρδισε η τουρκική ομάδα, με σχετική φωτογραφία.

Η «Χαραυγή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Κρίσιμη εβδομάδα για το Κυπριακό» γράφει ότι σήμερα ενημερώνει το ΕΣ ο Πρόεδρος ενώ αναμένονται τις επόμενες μέρες χωριστές συναντήσεις του Έιντε με τους δύο ηγέτες ενώ το ΑΚΕΛ καλεί τον Νίκο Αναστασιάδη, που έχει το βλέμμα στις προεδρικές, να προσηλωθεί σε λύση στη βάση αρχών, αναφέρει η ‘Χ’. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι ποιοτικά διαφορετικός θα είναι ο υποψήφιος του ΑΚΕΛ στις προεδρικές εκλογές ενώ το Πολιτικό Γραφείο του ΑΚΕΛ συνέρχεται αύριο για τις προτάσεις υποψηφίων. Γράφει ακόμη ότι το θέμα των πυρκαγιών θα συζητήσουν στη Βουλή τρεις Επιτροπές.

ΚΥΠΕ – Αθηνά Αρσαλίδου – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 22/05/2017 07:47

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: