Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Δευτέρας: Πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Οι χθεσινές τοποθετήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας για το Κυπριακό και τα μηνύματα που έστειλε για τις προεκλογικές διεργασίες, οι πωλήσεις κόκκινων δανείων από την Τράπεζα Κύπρου και οι χθεσινές αναφορές του ΓΓ του ΑΚΕΛ στον ΔΗΣΥ και το ΔΗΚΟ για τη ψήφιση «αντιλαϊκών νομοθεσιών», προβάλλονται σήμερα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Άλλα δημοσιεύματα αφορούν το δυστύχημα με τον εκτροχιασμό αμαξοστοιχίας στην Ελλάδα, την εξαγγελία της υποψηφιότητας Λιλλήκα για τις προεδρικές, τις συναντήσεις Τσίπρα στην Κίνα, το ΓεΣΥ και τις κυβερνοεπιθέσεις.

Η “Αλήθεια” γράφει στο κύριο της θέμα, με τίτλο “Απάντησε σε όλους”, πως την ώρα που στο εσωτερικό φουντώνουν για τα καλά οι προεκλογικές διεργασίες και οι πλείστες πολιτικές δυνάμεις αναλώνονται στην προετοιμασία τους για τις εκλογές, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έστειλε χθες σαφέστατο μήνυμα ότι προσωπική του προτεραιότητα παραμένει η επανένωση της πατρίδας μας και η δημιουργία ενός σύγχρονου και λειτουργικού κράτους που θα θεμελιώνει τις προοπτικές ειρηνικής συνύπαρξης και συνδημιουργίας των κατοίκων του νησιού. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Αλέξης Τσίπρας συζήτησε το Κυπριακό με τους Γκουτέρες και Πούτιν. Αλλού γράφει ότι η Κύπρος «χορεύει» σε ρυθμούς προεδρικών.

“Η Σημερινή” γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο “Αγεφύρωτο χάσμα προκαλεί η τουρκική πλευρά”, ότι δύο μέρες πριν την τελευταία κρίσιμη συνάντηση των δύο ηγετών την Τετάρτη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κάνει λόγο για ουσιώδεις διαφορές στο τραπέζι των συνομιλιών, εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία του για τη στάση της τουρκικής πλευράς, η οποία δημιουργεί συνεχώς προβλήματα στη διαδικασία εκ του μη όντος. Σε άλλο θέμα προβάλλει συγκλονιστικές μαρτυρίες για το δυστύχημα με αμαξοστοιχία του ΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη. Αλλού γράφει πως ο Γιώργος Λιλλήκας εξήγγειλε υποψηφιότητα στην απουσία ηγετικών στελεχών της Συμμαχίας.

“Ο Φιλελεύθερος” με τίτλο “Πωλούνται κόκκινα δάνεια” γράφει, στο κύριο του θέμα, πως τις πωλήσεις κόκκινων δανείων σε άλλο πιστωτικό ίδρυμα εγκαινιάζει πρώτη η Τράπεζα Κύπρου, μετά τη νομοθεσία που ψήφισε η Βουλή το 2015 και προσθέτει ότι ήδη έχουν αρχίσει να παίρνουν τις επιστολές πελάτες που βρίσκονται στη λίστα. Αλλού γράφει ότι βιβλικές εικόνες καταστροφής θυμίζει το τοπίο στο χωριό Άδενδρο στη Χαλκιδόνα της Θεσσαλονίκης, όπου αργά το βράδυ του Σαββάτου αμαξοστοιχία εκτροχιάστηκε, με αποτέλεσμα να βρουν τον θάνατο δύο άνθρωποι και να τραυματιστούν επτά άλλοι, από τους οποίους τρεις νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο. Αλλού γράφει ότι οι συνεισφορές στο ΓεΣΥ και οι απαντήσεις των συντεχνιών βρίσκονται στην ατζέντα του Υπ. Υγείας αυτή την εβδομάδα.

Η “Χαραυγή”, με τίτλο “Χέρι – Χέρι ψήφιζαν Αβέρωφ – Νικόλας”, γράφει στο κύριο της θέμα, πως στην τραγική εικόνα που βρίσκεται σήμερα η κοινωνία αναφέρθηκε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Ά. Κυπριανού, υπενθυμίζοντας πως η παρούσα κυβέρνηση με συνειδητή πολιτική κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους και του φτωχούς φτωχότερους και επεσήμανε ότι ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Ν. Παπαδόπουλος, ό,τι και να λέει σήμερα ψήφιζε χέρι-χέρι μαζί με τον Αβέρωφ Νεοφύτου στη Βουλή αντιλαϊκές νομοθεσίες. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε άνιση μεταχείριση των εκπαιδευτικών στα ΚΙΕ. Αλλού γράφει ότι ανησυχία επικρατεί για νέες κυβερνοεπιθέσεις σήμερα μετά από προειδοποίηση της Europol.

ΚΥΠΕ – Kυριακή Δημητρίου – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 15/05/2017 07:25

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: