Το Κυπριακό και η Οικονομία στο επίκεντρο της συνάντησης του Συλλούρη με τον Hofer




Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου, Δημήτρης Συλλούρης, δέχθηκε τον τρίτο Πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου (Κάτω Βουλή) της Αυστρίας, Norbert Hofer, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κύπρο, 4 – 7 Απριλίου, τον οποίον ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, στη συνάντηση τον κ. Hofer συνόδευαν ο πρέσβης της Αυστρίας στην Κύπρο, δρ Karl Michael Mueller και υψηλόβαθμοι υπηρεσιακοί παράγοντες του Εθνικού Συμβουλίου της χώρας.

Κατά τη συνάντηση, οι Δημήτρης Συλλούρης και Norbert Hofer εξήραν τις πολύ φιλικές σχέσεις μεταξύ της Κύπρου και της Αυστρίας σε όλα τα επίπεδα. Εξέφρασαν παράλληλα την κοινή επιθυμία για την προώθηση ακόμα στενότερης συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, ιδιαίτερα στους τομείς την οικονομίας, των επενδύσεων και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Ο Πρόεδρος της Βουλής ενημέρωσε, εξάλλου, τον κ. Hofer για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό πρόβλημα, σημειώνοντας την πάγια αδιάλλακτη στάση της Τουρκίας, αλλά και την εμμονή της στην προώθηση των επεκτατικών της πολιτικών στην ευρύτερη περιοχή.

Τέλος, αντηλλάγησαν απόψεις για την κατάσταση της οικονομίας στις δύο χώρες.

05/04/2017 13:50 / ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: