Θρήνος στις ΕΔ: Τέσσερις οι νεκροί από την συντριβή ελικοπτέρου της Αεροπορίας Στρατού




Τέσσερις νεκροί και μία τραυματίας είναι ο τραγικός απολογισμός από την πτώση του στρατιωτικού ελικοπτέρου στην περιοχή του Σαρανταπόρου Ελασσόνας.

Όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ, από την επιτόπια έρευνα εντοπίστηκαν τέσσερις (4) σοροί επιβαινόντων, οι οποίες και ταυτοποιήθηκαν ότι ανήκουν: στον υποστράτηγο Ιωάννη Τζανιδάκη, στον συνταγματάρχη (ΤΘ) Θωμά Αδάμου, στον ταγματάρχη (ΑΣ) Δημοσθένη Γούλα και στον υπολοχαγό (ΑΣ) Κωνσταντίνο Χατζή.

Επίσης, εντοπίστηκε τραυματισμένη εκτός κινδύνου η αρχιλοχίας (ΑΣ) Βασιλική Πλεξίδα, η οποία και διακομίζεται στο 424 ΓΣΝΣ Θεσσαλονίκης.

Ο αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, μεταβαίνει στην περιοχή του ατυχήματος, ενώ η επιτροπή διερεύνησης έχει ήδη αναλάβει έργο στην περιοχή ατυχήματος.

Με απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, κηρύσσεται τριήμερο εθνικό πένθος.

Νωρίτερα, εντοπίσθηκαν σε δύσβατη περιοχή του Σαρανταπόρου Ελασσόνας συντρίμμια του στρατιωτικού ελικοπτέρου UH-1H, το οποίο είχε χαθεί από τα ραντάρ στις 7:50 το πρωί, ενώ εκτελούσε προγραμματισμένη πτήση από τη Λάρισα στην Κοζάνη.

Στο ελικόπτερο επέβαιναν το τριμελές πλήρωμα και δύο στελέχη του Στρατού Ξηράς. Στην περιοχή έχουν σπεύσει μέσα διάσωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ελικόπτερο θα εκτελούσε πτήση επιτήρησης κατά μήκος των βορείων συνόρων για την εμπέδωση αισθήματος ασφαλείας στους κατοίκους των ακριτικών περιοχών, δραστηριότητα που επαναλαμβάνεται κατά τακτά διαστήματα.

Στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας μεταφέρονται οι σοροί των επιβατών του στρατιωτικού ελικοπτέρου

Στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας μεταφέρονται οι σοροί των τεσσάρων άτυχων επιβατών του στρατιωτικού ελικοπτέρου, το οποίο συνετρίβη στη περιοχή του Σαραντάπορου Ελασσόνας, σήμερα το πρωί.

Η τραυματίας αρχιλοχίας μεταφέρθηκε στο 424 ΓΣΝΣ Θεσσαλονίκης.

Στο Σαραντάπορο ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και ο δήμαρχος Ελασσόνας

Στο σημείο της πτώσης του στρατιωτικού ελικοπτέρου τύπου «Χιούι», στο Σαραντάπορο Ελασσόνας, βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βασίλης Κόκκαλης και ο δήμαρχος Ελασσόνας, Νίκος Ευαγγέλου.

19/04/2017

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Greece

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: