Η Πάφος απέτισε φόρο τιμής στα ηρωικά παλικάρια της 1ης Απριλίου




Η Πάφος απέτισε φόρο τιμής στα ηρωικά παλικάρια της 1ης Απριλίου. Στις 05:30 το πρωί έγινε εωθινό στους δρόμους της πόλης από την Φιλαρμονική του Δήμου Πάφου και των Εκπαιδευτηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Πάφου, υπό την διεύθυνση του Ζαχαρία Ευαγγέλου.

Η Φιλαρμονική διήλθε από τις Λεωφόρους Γεωργίου Γρίβα Διγενή, Ευαγόρα Παλληκαρίδη και Νικολάου Νικολαΐδη.

Στις 07:15 έγινε η έπαρση της σημαίας στη Λέσχη Αξιωματικών Πάφου από αγωνιστές της Ε.Ο.Κ.Α. 1955-1959 στην παρουσία των Αρχών και των Παλαιών Πολεμιστών.Επίσης παιάνισε η Φιλαρμονική και απόσπασμα της Εθνικής Φρουράς απέδωσε τιμές.

Στις 10:00 τελέστηκε δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Θεοδώρου χοροστατούντος του Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιου, συμπαραστατούμενου από τον Ιερό κλήρο της πόλης.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων της Κύπρου, Μάριος Δημητριάδης .

Στρατιωτικό απόσπασμα απένειμε τιμές υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής. Τον πανηγυρικό εκφώνησε η Επιθεωρήτρια Μέσης Εκπαίδευσης Δρ Ειρήνη Κουκάν.

Η κ. Κουκάν είπε πως ο αγώνας της 1ης Απριλίου αποτέλεσε έναν αγώνα που τον συνόδευσαν οι θυσίες ηρώων .

Αποτίουμε είπε σήμερα, φόρο τιμής στα ηρωικά παλικάρια της Κύπρου που θυσιάστηκαν για την ελευθερία της πατρίδας μας, προσθέτοντας πως ο αγώνας της ΕΟΚΑ είναι πρωτίστως αγώνας των νέων.

Μετά την δοξολογία ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων κατά τον Απελευθερωτικό Αγώνα 1955- 59 στο χώρο του ανδριάντα του ήρωα Ευαγόρα Παλληκαρίδη. Της δέησης προέστη ο Πανιερότατος Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος . Ακολούθως έγινε απόδοση τιμών από απόσπασμα της Εθνικής Φρουράς κατάθεση στεφάνων και εθνικό ύμνο.

Στις 19:00 θα γίνει υποστολή της σημαίας στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Πάφου, από αγωνιστές της Ε.Ο.Κ.Α. 1955-1959 στην παρουσία των Αρχών και των Παλαιών Πολεμιστών. Απόσπασμα της Εθνικής Φρουράς θα αποδώσει τιμές υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής.

Στις 19:30 – 21:30 θα πραγματοποιηθεί ανοικτή δεξίωση του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Πάφου στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Πάφου ,προς τιμήν των αγωνιστών Ε.Ο.Κ.Α. 1955-1959.

ΚΥΠΕ – Κική Περικλέους – ΚΥΠΡΟΣ/Πάφος 01/04/2017 12:20

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: