Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων του Σαββάτου: Πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Το αυριανό δείπνο των ηγετών, οι νέες ατασθαλίες στη ΣΠΕ Μαραθάσας, οι συναντήσεις για τις Προεδρικές, τα συνεχή δημοσιεύματα για ρωσικά κεφάλαια στην Κύπρο, οι αντιδράσεις στη Βουλή κατά την επικύρωση του διορισμού της Επιτρόπου Διοικήσεως και οι εορτασμοί για την 1η Απριλίου είναι από τα βασικά θέματα που προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.

Η “Αλήθεια” στεγάζει το κύριό της θέμα υπό τον τίτλο “Μετά το Στρόβολο και η Μαραθάσα” και αναφέρεται σε ατασθαλίες και παράνομες υπερχρεώσεις και σε άλλα ΣΠΕ μετά το Στρόβολο. Αλλού αναφέρει ότι επικυρώθηκε ο διορισμός της Μαρίας Λοττίδη στην θέση της Επιτρόπου Διοικήσεως αλλά υπό αμφισβήτηση καθώς 22 βουλευτές τάχθηκαν κατά. Επίσης η “Α” αναφέρεται στη συνάντηση Περδίκη-Παπαδόπουλου για τις προεδρικές και γράφει πως ο Νικόλας έδεσε στο άρμα του και τους Οικολόγους.

“Μας κατήγγειλαν στην ΕΕ για το δημοψήφισμα” τιτλοφορεί το κύριό της θέμα η “Σημερινή” που γράφει ότι εκπρόσωποι του ψευδοκράτους ζήτησαν από το συνεργάτες του Γιούνκερ να παρέμβει η Κομισιόν για αλλαγή της απόφασης της Βουλής για το ενωτικό δημοψήφισμα. Σε άλλο θέμα γράφει για καταγγελίες αξιωματικών που καταγράφονται σε επιστολή του Συνδέσμου Αξιωματικών που στάληκε στον Αρχηγό ΓΕΕΦ και για πυρά εναντίον του ΥΠΑΜ και του Αρχηγού για διάφορους χειρισμούς. Επίσης η “Σ” προβάλλει τις επικρίσεις κατά της Κύπρου για ρωσικά κεφάλαια και γράφει ότι σε έρευνα της Διεθνούς Διαφάνειας κατετάγη πρώτη στην ποιότητα αποκάλυψης και τα μέτρα συμμόρφωσης.

Υπό τον τίτλο “Καθυστερεί ενόψει οδηγίων” ο “Φιλελεύθερος” στο κύριό του θέμα γράφει πως ο Ακιντζί θέλει να αποφύγει την διαπραγμάτευση μέχρι το δημοψήφισμα στην Τουρκία και ότι επιχειρεί να διασυνδέσει την επανέναρξη του διαλόγου με ΜΟΕ. Αλλού αναφέρει ότι το κράτος πλήρωσε 600,000 ευρώ τα τελευταία εννέα χρόνια για έξοδα συντήρησης και επισκευών των λιμουζίνων των αξιωματούχων. Επίσης ο “Φ” σε άλλο ρεπορτάζ γράφει για νέες ποινικές διώξεις για το ‘φαγοπότι’ στο ΤΕΠΑΚ.

“Ενωσιακές…πολιτικές φακελώματος” είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος της “Χαραυγής” που αναφέρει πως σε ημερίδα του ΑΚΕΛ επισημάνθηκε ότι επιχειρείται σε ΕΕ και Κύπρο νομιμοποίηση του φακελώματος πολιτών στο όνομα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, της πάταξης του οικονομικού εγκλήματος κλπ. Αλλού γράφει ότι μετά το δείπνο των ηγετών ο Ακιντζί μεταβαίνει στις Βρυξέλλες για συνάντηση με τον ΓΓ των ΗΕ. Επίσης η “Χ” προβάλλει την παγκόσμια μέρα Αυτισμού (2/4) και αναφέρει ότι στην Κύπρο υποφέρουν 4,000 οικογένειες.

Η αγγλόγλωσση ‘’Cyprus Mail’’ με τίτλο στο κύριό της θέμα “Πρόσκληση στην τουρκική πλευρά” γράφει ότι ο ΠτΔ ρίχνει το γάντι στην τουρκική πλευρά λίγο πριν το δείπνο με τον Ακιντζί και τονίζει πως το καλύτερο ΜΟΕ, είναι η άλλη πλευρά να δείξει σεβασμό στις ανησυχίες των Ε/κ . Αλλού γράφει για τις επαφές του ΥΦΥΠΕΞ της Ινδίας στην Κύπρο και τις συναντήσεις του στο Προεδρικό και το ΥΠΕΞ. Επίσης η εφημερίδα αναφέρεται στην λειτουργία νέας ιστοσελίδας από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού που απευθύνεται σε παραγωγούς και σκηνοθέτες ταινιών.

ΚΥΠΕ – Κυριακή Χριστοδούλου – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 01/04/2017 09:29

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: