Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Τρίτης: Πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, οι αποφάσεις του ενδιάμεσου για τις προεδρικές, ο απόηχος των εκλογών στην Γαλλία, το θέμα της Σάβιας Ορφανίδου και οι επιστολές προς Εισαγγελέα και Ελεγκτή από τον ΥΠΟΙΚ, όπως και οι αναφορές στη Βουλή για το θέμα της απαγωγής παιδιών είναι από τα βασικότερα θέματα που προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.

Η “Αλήθεια” στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο “Πρώτα οι εκλογές και μετά η Κύπρος” και, με φωτογραφία από τη χθεσινή συνάντηση των κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου, γράφει ότι το κέντρο του ενδιαφέροντος των πολιτικών μας είναι η κατάκτηση της εξουσίας παρά η σωτηρία του τόπου. Αλλού αναφέρει πως ο Χάρης (Γεωργιάδης) απάντησε σε Ελεγκτή και Εισαγγελέα για τη στοχοποίηση της Σάβιας (Ορφανίδου) και έδωσε κατάλογο με 39 ονόματα. Επίσης η “Α” σε άλλο ρεπορτάζ αναφέρει ότι Εμανουέλ Μακρόν με διαφορά βλέπουν οι δημοσκοπήσεις για νικητή του δευτέρου γύρου των εκλογών στη Γαλλία στις 7 Μαΐου.

“Λίστα κομματικών δημοσίων υπαλλήλων στον Εισαγγελέα” είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος της “Σημερινής” που προβάλλει τις επιστολές ΥΠΟΙΚ σε Εισαγγελέα και Ελεγκτή για το θέμα της Σάβιας Ορφανίδου και τη λίστα με 39 ονόματα δημοσίων υπαλλήλων που κατέχουν και κομματική θέση. Σε άλλο θέμα η “Σ” αναφέρεται στη λεωφόρο Τσερίου και γράφει για νέα αναβολή για τη βελτίωσή της. Επίσης προβάλλεται το θέμα της απαγωγής παιδιών κυρίως από αλλοδαπούς γονείς, θέμα που συζητήθηκε χθες στη Βουλή.

Υπό τον τίτλο “Αυλαία προεδρικών με Νικόλα” ο “Φιλελεύθερος” αναφέρει στο κύριό του θέμα ότι ανακοινώθηκε η πρώτη επίσημη υποψηφιότητα του προέδρου του ΔΗΚΟ με στήριξη ΕΔΕΚ και Αλληλεγγύης και ότι τη δική του πορεία ακολουθεί πλέον ο Γιώργος Λιλλήκας. Αλλού αναφορά γίνεται σε υπόθεση αστυνομικού ο οποίος, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ασχολείται με το πάρκινγκ της πολυκατοικίας και καλεί ενοίκους να μετακινήσουν τα οχήματά τους, θέμα για το οποίο ο διαχειριστής της πολυκατοικίας αποτάθηκε στον Αρχηγό Αστυνομίας. Επίσης ο “Φ” αναφέρεται στην ολοκλήρωση των εκταφών στο κοιμητήριο Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης για εντοπισμό 11 Ελλαδιτών, μεταξύ των οποίων και των πεσόντων της ακταιωρού “Φαέθων” κατά τις οποίες εντοπίστηκαν σωστοί σκελετοί.

Η “Χαραυγή” στεγάζει το κύριό της θέμα υπό τον τίτλο “Να επιδιωχθεί συζήτηση σημαντικών πτυχών” και αναφέρεται στη συνεδρίαση του Εθνικού χθες και γράφει ότι εκτός και αν αλλάξουν προσεγγίσεις, οδηγούμαστε σε αδιέξοδη πορεία στο Κυπριακό. Επίσης προβάλλονται τα στοιχεία της Eurostat για αύξηση του δημοσίου χρέους αλλά και αύξηση εσόδων από φορολογίες και αναφέρεται ότι ο καθένας μας χρωστά περίπου από 23.500 ευρώ. Η “Χ” αναφέρεται εξάλλου σε στοιχεία που κατατέθηκαν στη Βουλή σύμφωνα με τα οποία δάνεια που παραχωρήθηκαν από το κράτος μέσω δανειστικών επιτροπών δεν εισπράχθηκαν ποτέ.

“Ο ηγέτης του ΔΗΚΟ η επιλογή του κέντρου” είναι ο τίτλος του κύριου θέματος της αγγλόγλωσσης “Cyprus Mail” που προβάλλει τη συνάντηση των κεντρώων κομμάτων και τις αποφάσεις για τις προεδρικές εκλογές με υποψήφιο τον Νικόλα Παπαδόπουλο. Αλλού αναφορά γίνεται στα στοιχεία που κατατέθηκαν στη Βουλή για απαγωγές παιδιών από τους γονείς τους και την ανάγκη για αυστηρότερα μέτρα. Επίσης προβάλλονται οι εκλογές στη Γαλλία και τα δεδομένα για το δεύτερο γύρο που δείχνουν νικητή τον Μακρόν.

ΚΥΠΕ – Kυριακή Χριστοδούλου – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 25/04/2017 07:42

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: