Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Τρίτης: Πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Η σημερινή επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό με τη συνάντηση των δύο ηγετών και τις δηλώσεις του Εσπεν Μπαρθ Έιντε, η αναμενόμενη εντός της εβδομάδας κάθοδος ερευνητικού τουρκικού πλοίου στη Μεσόγειο, ο απόηχος της επεισοδιακής συνεδρίας της Βουλής της περασμένης Παρασκευής με την αποστολή επιστολών από κόμματα προς τον Γενικό Εισαγγελέα για ρητορική μίσους, η χθεσινή ληστεία χρηματαποστολής στη Λεμεσό, και η σημερινή εκδήλωση διαμαρτυρίας των δασκάλων, είναι τα κυριότερα θέματα που προβάλλονται σήμερα στα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων.

Η “Αλήθεια” κάτω από τον τίτλο “Στο εδώλιο η ρητορική του μίσους”, γράφει στο κύριο της θέμα ότι πάνε και έρχονται οι επιστολές στον Γενικό Εισαγγελέα για ενεργοποίηση του Νόμου, με το ΑΚΕΛ να στρέφεται κατά του ΕΛΑΜ και το ΕΛΑΜ και την Αλληλεγγύη κατά του ΑΚΕΛ, με τον Αντρο Κυπριανού να κατονομάζει τον Βουλευτή Λίνο Παπαγιάννη. Αλλού, γράφει για θρίλερ με το δημοψήφισμα της Κυριακής στην Τουρκία καθώς οι δημοσκοπήσεις δείχνουν μικρό προβάδισμα του “ναι”. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι οι δάσκαλοι βγαίνουν σήμερα στους δρόμους για θέματα διορισμών.

Η “Σημερινή” υπό τον τίτλο “Τουρκικό ερευνητικό βάζει πλώρη για Μεσόγειο” γράφει στο κύριο της θέμα ότι ο “αδελφός” του Μπαρμπαρός θα πραγματοποιήσει μέχρι το τέλος της εβδομάδας σεισμικές έρευνες στην περιοχή, με τον Υπουργό Ενέργειας να συστήνει ψυχραιμία στις τουρκικές προκλήσεις. Αλλού, γράφει ότι σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης τίθεται η Αίγυπτος καθώς το ΙΚ προειδοποιεί ότι θα εξαπολύσεις κι άλλες επιθέσεις. Σε άλλο της θέμα γράφει για τη χθεσινή ληστεία και για σκηνές “Φαρ Ουέστ” στον Ύψωνα.

Ο “Φιλελεύθερος” στο κύριο του θέμα με τίτλο “Έστρωσε το τραπέζι ο Άιντα”, γράφει ότι ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ επιχείρησε χθες να προκαταλάβει τη συνάντηση των δύο ηγετών με προαναγγελίες καθορίζοντας και τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί. Σε άλλο της θέμα γράφει για το πασχαλινό τραπέζι, και πως φέτος θα είναι η φθηνότερο σούβλα της δεκαετίας όμως υπάρχει και αισχροκέρδεια στα λαχανικά. Αλλού γράφει ότι τα κοινοβουλευτικά κόμματα δεν κατάφεραν να εμποδίσουν με νόμο την πλήρωση 2000 θέσεων στο Δημόσιο που δρομολογεί η Κυβέρνηση με προαγωγές.

“Ρήτορες μίσους με απύθμενο θράσος”, είναι ο τίτλος του κύριου θέματος της “Χαραυγής”, που γράφει ότι το θράσος του Κινήματος Αλληλεγγύη και του ΕΛΑΜ δεν έχει όρια καθώς ανακοίνωσαν ότι θα καταγγείλουν το ΑΚΕΛ για ρητορική μίσους. Σε άλλο της θέμα γράφει για τη σημερινή συνάντηση των δύο ηγετών, κατά την οποία στόχος είναι η γεφύρωση των εκκρεμούντων σημαντικών θεμάτων. Αλλού, γράφε ότι δικαστήριο της Αθήνας έκανε δεκτή την ομαδική αγωγή που κατέθεσαν 24 κάτοχοι χρεογράφων και αξιογράφων της Τράπεζας Κύπρου.

Η αγγλόγλωσση εφημερίδα “Cyprus Mail”, κάτω από τον τίτλο “Γεμάτα ξενοδοχεία αλλά χωρίς αρκετό προσωπικό”, γράφει στο κύριο της θέμα ότι ενώ προβλέπεται μια σεζόν με γεμάτα ξενοδοχεία στην Κύπρο, αυτά δεν είναι στελεχωμένα με ειδικευμένο προσωπικό. Αλλού, γράφει για τη χθεσινή ληστεία στη Λεμεσό με λεία 100 χιλιάδες ευρώ από χρηματαποστολή. Σε άλλο της θέμα, γράφει ότι η Αίγυπτος βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης μετά την τελευταία τρομοκρατική επίθεση και τις απειλές για νέες επιθέσεις.

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 11/04/2017 07:41

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: