Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Τετάρτης: Πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Η επανέναρξη των συνομιλιών χθες, η ανακοίνωση για συνάντηση των πέντε του ενδιάμεσου χώρου για τις προεδρικές, η κινητοποίηση των δασκάλων και η απόφαση του Ανωτάτου για το ασυμβίβαστο είναι από τα βασικά θέματα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.

Η “Αλήθεια” στεγάζει το κύριό της θέμα υπό τον τίτλο “Εφτιαξαν το κλίμα ψάχνουν τη μεθοδολογία” και γράφει ότι οι ηγέτες χθες έκαναν μια πρώτη συζήτηση χωρίς να μπαίνουν στα βαθιά και η μεθοδολογία θα αποφασιστεί τις επόμενες εβδομάδες ενώ φιλοξενούνται και οι δηλώσεις των ηγετών. Αλλού αναφέρει ότι οι δάσκαλοι αξίωσαν χθες αναστολή του συστήματος διορισμών και εισέπραξαν νέο όχι. Η “Α” αναφέρει σε άλλο ρεπορτάζ πως οι πέντε ( του ενδιάμεσου χώρου) προχωρούν σε συνάντηση ύστερα από πρωτοβουλία του Προέδρου της ΕΔΕΚ Μαρίνου Σιζόπουλου.

“Χωρίς λύση καμία γεώτρηση” είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος της εφημερίδας “Η Σημερινή” που αναφέρει πως επέστρεψαν στο διάλογο οι ηγέτες με νέες απειλές από την τ/κ πλευρά για πρόκληση έντασης στην ΑΟΖ το καλοκαίρι. Αλλού αναφέρει ότι το Ανώτατο έκρινε συνταγματικό το νόμο για το ασυμβίβαστο. Η “Σ” σε άλλο ρεπορτάζ προβάλλει το θέμα Ρίκκου Ερωτοκρίτου με αφορμή την διαδικασία σήμερα για το αίτημα αποφυλάκισής του.

Κάτω από τον τίτλο “Επανεκκίνηση με σκιές”, “Ο Φιλελεύθερος”, στο κύριό του θέμα, γράφει ότι εκβιάζει και απειλεί ο Ακιντζί για το φυσικό αέριο και ότι ο ‘Ειντε θα παρουσιάσει γεφυρωτικές προτάσεις. Αλλού γράφει πως με βάση στοιχεία της JCC, oι Ε/κ δαπάνησαν 1,5 εκ ευρώ για διαμονές στα κατεχόμενα τους τρεις πρώτους μήνες του 2017, και ότι μειωμένα είναι τα ποσά για καζίνο το τελευταίο τρίμηνο. Επίσης ο “Φ”, σε άλλο ρεπορτάζ, γράφει ότι έρχεται στην ΑΟΖ σεισμογραφικό πλοίο από τα ισχυρότερα στον κόσμο, για τρισδιάστατες έρευνες.

Υπό τον τίτλο “Στα βαθιά η νέα φάση των συνομιλιών” στεγάζει το κύριό της θέμα η “Χαραυγή”, αναφέροντας πως ορίστηκαν τέσσερις νέες συναντήσεις των ηγετών, και πως ο ΠτΔ ελπίζει σε συγκλίσεις για συνέχιση της διεθνούς διάσκεψης. Αλλού γράφει ότι διαμαρτυρήθηκαν οι δάσκαλοι για το σύστημα διορισμών και πορεύθηκαν στο Προεδρικό και το Υπουργείο Παιδείας. Σε άλλο θέμα η “Χ” αναφέρεται στις εκρήξεις χθες κοντά στο πούλμαν της Μπορούσια Ντόρτμουντ και στην αναβολή για σήμερα του αγώνα με τη Μονακό.

Η αγγλόγλωσση ‘’Cyprus Mail’’ με τίτλο “Ακιντζί: αναπόφευκτη η απειλή για το διάλογο από το αέριο” αναφέρεται, στο κύριο της θέμα, στις δηλώσεις του Τ/κ ηγέτη ότι οι έρευνες το καλοκαίρι στην ΑΟΖ προμηνύουν ένταση. Αλλού αναφέρει πως ένας παίκτης της Μπορούσια Ντόρτμουντ τραυματίστηκε από εκρήξεις κοντά στο λεωφορείο της ομάδας. Επίσης αναφορά γίνεται στη απαγόρευση της Λειτουργίας στον ‘Αγιο Γεώργιο Εξορινό και στις αντιδράσεις που προκλήθηκαν.

Η εβδομαδιαία “Οικονομική Καθημερινή” τιτλοφορεί το κύριό της θέμα “Τον Μάϊο η Μεγάλη Εβδομάδα του ΓεΣΥ”, και γράφει πως τα κόμματα τοποθετούνται επί των δύο νομοσχεδίων, η ΠΑΣΥΔΥ συναινεί υπό όρους και αναμένονται οι τοποθετήσεις των γιατρών. Αλλού αναφέρει ότι το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο βρέθηκε στη σκιά του τρόμου και προβάλλει τις εκρήξεις δίπλα από το λεωφορείο της Μπορούσια Ντόρτμουντ και τον τραυματισμό ενός ποδοσφαιριστή. Επίσης προβάλλει σε άλλο θέμα άρθρο των Financial Times για τα κυπριακά ομόλογα.

ΚΥΠΕ – Κυριακή Χριστοδούλου – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 12/04/2017 08:00

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: