Επαναρχίζουν στις 11 Απριλίου οι συνομιλίες, λέει ο Έιντε: Υποχώρησε πάλι η ελληνική πλευρά;




Οι συνομιλίες για το Κυπριακό επαναρχίζουν στις 11 Απριλίου, σύμφωνα με τον Ειδικό Σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Έσπεν Μπάρθ Έιντε. Πηγές στη Λευκωσία υποστηρίζουν ότι πρόκειται για άτακτη υποχώρηση της ελληνοκυπριακής πλευράς, η οποία αναγκάστηκε να απαντήσει θετικά μετά τη συμφωνία του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ με τον κατοχικό ηγέτη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Γραφείο Καλών Υπηρεσιών του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, ο κ. Έιντε ανακοίνωσε ότι οι συνομιλίες για το Κυπριακό επαναρχίζουν μετά από διαβουλεύσεις με τις δύο πλευρές και τη σημερινή συνάντηση μεταξύ του ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες και του κατοχικού ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί στις Βρυξέλλες.

Προστίθεται ότι οι συνομιλίες θα διεξαχθούν την Τρίτη, 11 Απριλίου στις 10πμ υπό την αιγίδα του κ. Έιντε.

Νωρίτερα, το γεγονός γνωστοποίησε ο κ. Έιντε με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό του στο twitter, όπου έγραψε ότι μετά από διαβουλεύσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και τον Μουσταφά Ακιντζί, μετά το δείπνο της περασμένης Κυριακής, συμφωνήσαμε ότι οι συνομιλίες για το Κυπριακό επαναρχίζουν στις 11 Απριλίου.

Γραπτή δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη

Εκφράζω την ικανοποίηση μου για την επανέναρξη του διαλόγου. Την ίδια ώρα εκφράζω την ελπίδα πως θα επικεντρωθούμε σε ένα δημιουργικό διάλογο και με εποικοδομητικές προτάσεις να μπορέσουμε να καταλήξουμε σε μια λύση που θα διέπεται από τις αρχές και αξίες της Ε.Ε., με πλήρη σεβασμό του κοινοτικού κεκτημένου και πάντοτε με γνώμονα το καλώς νοούμενο συμφέρον του κυπριακού λαού.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: