Σφοδρή επίθεση σε Άιντα και Κομισιόν για τη φιλοτουρκική τους στάση από Συμμαχία Πολιτών




Ο πρόεδρος Αναστασιάδης να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τη συνάντηση του με τον ΓΓ του ΟΗΕ και να μεταφέρει την πραγματική εικόνα για το αδιέξοδο στο Κυπριακό, ζητά η Συμμαχία Πολιτών.

“Να εκμεταλλευτεί τις ευρωπαϊκές αντιδράσεις κατά του Ταγίπ Ερντογάν και να συμπλεύσει με τους ηγέτες που αντιδρούν απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις. Είναι και αδιανόητη και ακατανόητη αλλά και ύποπτη η σιωπή του κ. Αναστασιάδη.

“Την ώρα που η Τουρκία βρίσκεται σε μια έξαρση επιθετικότητας κατά της Κύπρου, Ευρωπαϊκή Ένωση και Άιντα, προβαίνουν σε κινήσεις επιβράβευσης της Τουρκίας.

“Από τη μία η Κομισιόν με Πρόταση της εισηγείται την εκχώρηση καθεστώτος παρατηρητή στην Τουρκία, επιβραβεύοντας την Άγκυρα για την επιθετικότητα που επιδεικνύει απέναντι στους γειτονικούς της λαούς και την αδιαλλαξία της στο Κυπριακό.

“Από την άλλη ο Άιντα εσκεμμένα και μεθοδευμένα αποκρύβει τις ευθύνες και το ρόλο της Τουρκίας για το αδιέξοδο στις συνομιλίες κάνοντας για άλλη μια φορά το χατίρι του Ερντογάν.

“Ως Συμμαχία Πολιτών προειδοποιούμε ότι με δεδομένη τη διαχρονική στάση Άιντα, η ιδέα υποβολής Προτάσεως από τα Ηνωμένα Έθνη, ενέχει σοβαρό κίνδυνο να μας φέρει σε αντιπαράθεση όχι με την Τουρκία αλλά με τα ίδια τα Ηνωμένα Έθνη.
Για τούτο, καλούμε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τη συνάντηση του με τον ΓΓ του ΟΗΕ και να μεταφέρει την πραγματική εικόνα για το αδιέξοδο στο Κυπριακό.

“Ταυτόχρονα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης οφείλει να εκμεταλλευτεί τις ευρωπαϊκές αντιδράσεις κατά του Ταγίπ Ερντογάν και να συμπλεύσει με τους ηγέτες που αντιδρούν απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις. Είναι και αδιανόητη και ακατανόητη αλλά και ύποπτη η σιωπή του κ. Αναστασιάδη. Αποτελεί σημάδι των πραγματικών του προθέσεων για νέες υποχωρήσεις προκειμένου να επαναρχίσουν οι συνομιλίες και να οδηγηθούμε στη λύση που επιθυμεί η Τουρκία”, καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 20/03/2017 13:24

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: