Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων του Σαββάτου: Πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Οι διεργασίες για επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό, η έκθεση του Γενικού Ελεγκτή αναφορικά με τα ωφελήματα και άλλα επιδόματα σε ορισμένους αξιωματούχους της Δημοκρατίας, η σύλληψη του ενός δραπέτη των φυλακών στα κατεχόμενα και η παράδοσή του στις Αρχές της Δημοκρατίας, η συνάντηση του Προέδρου του ΔΗΚΟ και της Προέδρου της Αλληλεγγύης ενόψει των προεδρικών εκλογών, καθώς και η αλλαγή της ώρας τα ξημερώματα της Κυριακής είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν σήμερα οι εφημερίδες.

Η “Αλήθεια” με τίτλο “Τα λερωμένα του Περδίκη!” γράφει στο κύριο της θέμα πως “άλλη έρευνα ζήτησε ο ΔΗΣΥ, άλλη έκανε ο Γενικός Ελεγκτής, για να προστατέψει τον βουλευτή των Οικολόγων”. Αλλού αναφέρει πως συνέλαβαν στα κατεχόμενα και παρέδωσαν στις Αρχές της Δημοκρατίας τον δραπέτη των φυλακών. Αλλού προβάλλοντας φωτογραφία από τη μαθητική παρέλαση στην Ελλάδα, σημειώνει ότι ξεχωριστή παρουσία χθες στο κέντρο της Αθήνας ήταν αυτή της σημαιοφόρου μαθήτριας από το Αφγανιστάν που παρέλασε φορώντας μαντήλα.

“Η Σημερινή” γράφει στο κύριο της θέμα, υπό τον τίτλο “Βάζουν τρικλοποδιά στον Πρόεδρο Αναστασιάδη”, πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υφίσταται αμφίπλευρο πρέσινγκ ενόψει της επανέναρξης των συνομιλιών ενώ οι τουρκικές απειλές κορυφώνονται. Αλλού αναφέρει πως τίθεται από τις τρεις αύριο τα ξημερώματα σε ισχύ η θερινή ώρα και τα ρολόγια θα πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα μπροστά. Σε άλλο θέμα σημειώνει πως επτά ασυνόδευτοι έφηβοι βρέθηκαν στο Ακάκι και τέθηκαν υπό την επιμέλεια του Γραφείου Ευημερίας καθώς δεν έχουν κηδεμόνες.

“Ο Φιλελεύθερος” με τίτλο “Κλίμα συνομιλιών με απειλές” γράφει στο κύριο της θέμα πως η ετοιμότητα του Μουσταφά Ακιντζί να συναντήσει τον Πρόεδρο Αναστασιάδη στο πλαίσιο μιας κοινωνικής εκδήλωσης, δεν ανοίγει αυτομάτως και το δρόμο για την επανέναρξη των συνομιλιών. Αλλού αναφέρει πως πρωτιά έχει η Κύπρος στις καισαρικές τομές, όπου κάθε χρόνο καταγράφονται ποσοστά που ξεπερνούν το 50%. Επίσης με φωτογραφία προβάλλει τη χθεσινή πορεία διαμαρτυρίας στο Προεδρικό κατοίκων Πόλεως Χρυσοχούς για αιτήματα που αφορούν το θέμα του δρόμου Πάφου-Πόλης και των περιορισμών που επιβάλλονται στην ανάπτυξη του Ακάμα.

Η “Χαραυγή” γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο “Τα … μασάνε για τη διπλή δραπέτευση” πως δεν υπάρχουν πειστικές απαντήσεις για τα όσα έχουν συμβεί με τη διπλή απόδραση από την Κλειστή Φυλακή. Αλλού αναφέρεται σε κραυγή απόγνωσης των συνταξιούχων για τις περικοπές ύψους 400 εκατ. ευρώ από την κυβέρνηση, οι οποίοι επέδωσαν υπόμνημα με αιτήματα και καταγγελίες στον Πρόεδρο της Βουλής. Σε άλλο θέμα γράφει πως η διαδικασία της αποϊδρυματοποίησης γίνεται χωρίς να προσεγγίζεται με από συγκεκριμένα βήματα και πολιτικές, σημειώνοντας ότι οι ειδικοί συστήνουν αλλά οι κυβερνώντες κωφεύουν.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” με τίτλο “Νέες τουρκικές απειλές για το αέριο” αναφέρει στο κύριο της θέμα πως η Τουρκία απείλησε να λάβει “όλα τα αναγκαία μέτρα” για προστασία των συμφερόντων της στην Ανατολική Μεσόγειο. Σε άλλο θέμα γράφει για τη συνάντηση των ηγεσιών ΔΗΚΟ και Αλληλεγγύης, σημειώνοντας πως τα κόμματα του κέντρου διακηρύττουν πως θα απαλλάξουν τον τόπο από την κυβέρνηση Αναστασιάδη. Αλλού προβάλλει τη σύλληψη του δραπέτη από τις Κεντρικές Φυλακές στα κατεχόμενα και την επιστροφή του στο σωφρονιστικό ίδρυμα, αφού τα ΗΕ τον παρέδωσαν στις Αρχές της Δημοκρατίας.

ΚΥΠΕ – Μαρία Κονιώτου – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 25/03/2017 09:09

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: