Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Τρίτης: Πρωτοσέλιδοι τίτλοι




H ανακοίνωση των ΗΕ για το δείπνο των ηγετών, οι επαφές του Ελληνα Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά στην Κύπρο, οι διάφορες διαβουλεύσεις και ζυμώσεις για τις προεδρικές εκλογές, το νέο θανατηφόρο στη Λευκωσία και τα θυρανοίξια του ναού ρωσικής τεχνοτροπίας στο Επισκοπειό, είναι από τα βασικά θέματα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.

Η “Αλήθεια” στεγάζει το κύριό της θέμα υπό τον τίτλο “Οργή Λιλλήκα, Μιλά για στημένη τράπουλα” και αναφέρεται σε πλήρη ρήξη στον ενδιάμεσο χώρο και ότι ο Γιώργος Λιλλήκας στέλλει δεύτερη επιστολή στα κόμματα για διάλογο. Αλλού δημοσιεύει δηλώσεις του ΥΠΕΣ για το στρατηγικό σχέδιο για διαχείριση τ/κ περιουσιών. Επίσης η “Α” με φωτορεπορτάζ αναφέρεται στα θυρανοίξια του ναού του Αγίου Ανδρέα στο Επισκοπειό και δημοσιεύει τις δηλώσεις του ΠτΔ για τις σχέσεις Ρωσίας-Κύπρου.

“Προκαλούν οι Τούρκοι με νέα NAVTEX” είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος της “Σημερινής” που αναφέρει ότι η Άγκυρα δεσμεύει για σήμερα περιοχή εντός της ΑΟΖ για ασκήσεις και επηρεάζονται τα τεμάχια 3, 4 και 5. Σε άλλο ρεπορτάζ αναφέρεται στις επαφές του Ελληνα ΥΠΕΞ στην Κύπρο. Επίσης η “Σ” αναφέρεται στην έναρξη της ψηφοφορίας για το τουρκικό δημοψήφισμα και γράφει ότι από χθες 1,4 εκ. Τούρκοι της Γερμανίας σπεύδουν στις κάλπες.

Υπό τον τίτλο “Μετέωρο βήμα μετά το δείπνο” ο “Φιλελεύθερος” αναφέρει στο κύριό του θέμα ότι διευθετήθηκε κοινωνική συνάντηση αλλά άγνωστη παραμένει η συνέχιση των συνομιλιών και ότι η τουρκική πλευρά συνεχίζει να βάζει όρους και πιέζει για χρονοδιαγράμματα. Αλλού γράφει πως στήνεται η δημιουργία Ακτοφυλακής που θα ασχολείται με τρομοκρατία και λαθρομετανάστευση και ότι η μελέτη είναι στα χέρια του Υπουργού Δικαιοσύνης. Επίσης ο “Φ” αναφέρεται σε μοναδική ανακάλυψη στους Τάφους των Βασιλέων που ανάγεται στην Πτολεμαϊκή εποχή.

“Ανοικτό κανάλι με την Αγκυρα θέλει ο Κοτζιάς” τιτλοφορεί το κύριό της θέμα η “Χαραυγή” που αναφέρεται στις δηλώσεις Κοτζιά ότι στη Γενεύη αποκόμισε την εντύπωση ότι η Τουρκία δεν ήταν έτοιμη για ουσιαστική συζήτηση για εγγυήσεις. Σε άλλο δημοσίευμα αναφέρει πως την ερχόμενη Πέμπτη συνεχίζεται η εξέταση για το ασυμβίβαστο στην περίπτωση του ΥΠΕΣ αναφορικά με την ενοικίαση κτιρίου στο Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας. Η “Χ” σε άλλο θέμα προβάλλει το ρεπορτάζ του ΚΥΠΕ για τις επαφές της ΔΕΑ στη ΝΥ για μελέτη αρχείων για τους αγνοούμενους.

Η αγγλόγλωσση ‘’Cyprus Mail’’ τιτλοφορεί το κύριό της θέμα “Στοιχειώνουν οι ισχυρισμοί για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος” και γράφει ότι επανέρχονται οι ισχυρισμοί για ξέπλυμα χρήματος μέσω Κύπρου με αφορμή και τις έρευνες στις ΗΠΑ για διασυνδέσεις εταιρειών αξιωματούχων της κυβέρνησης Τραμπ με τη Ρωσία. Αλλού αναφέρει πως τα ΗΕ παραθέτουν δείπνο για τους ηγέτες την Κυριακή και ότι θα γίνουν διάφορες διαβουλεύσεις πριν, αφού ο Εϊντε θα βρίσκεται στο νησί την Πέμπτη. Επίσης η εφημερίδα προβάλλει τα θυρανοίξια του ρωσικού ναού στο Επισκοπειό, παρουσία και του ΠτΔ.

ΚΥΠΕ – Κυριακή Χριστοδούλου – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 28/03/2017 08:02

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: