Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Πέμπτης: Πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Η τρομοκρατική επίθεση έξω από το βρετανικό Κοινοβούλιο, στο Λονδίνο, οι επαφές του Προέδρου Αναστασιάδη με τον ΓΓ του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, αλλά και το ζήτημα της αδήλωτης εργασίας κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου.

Άλλα θέματα που προβάλλονται είναι η απόδραση από τις Κεντρικές Φυλακές, η προώθηση της πρότασης νόμου για τους σχολικούς εορτασμούς στην ολομέλεια της Βουλής, το θέμα του ΓεΣΥ και η αποκατάσταση του Δημοτικού Θεάτρου στη Λευκωσία.

Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Διπλός τρόμος στην καρδιά του Λονδίνου» γράφει στο πρώτο της θέμα ότι τουλάχιστον τέσσερα άτομα έχασαν τη ζωή τους και πάνω από 20 τραυματίστηκαν χθες σε διπλή επίθεση που σημειώθηκε στο Λονδίνο, έξω από το βρετανικό Κοινοβούλιο. Σε άλλο θέμα γράφει ότι πάει ολομέλεια και εγκρίνεται η πρόταση για το ενωτικό δημοψήφισμα. Επίσης γράφει για κοινή εκτίμηση Προέδρου Αναστασιάδη και ΓΓ ΟΗΕ Γκουτιέρες για πιθανή έναρξη του διαλόγου στο Κυπριακό σύντομα.
«Αίμα και πόνος στο κέντρο του Λονδίνου» είναι ο τίτλος της «Σημερινής» η οποία γράφει ότι μεταξύ των νεκρών στη βρετανική πρωτεύουσα είναι ο δράστης της επίθεσης, ο αστυνομικός τον οποίο μαχαίρωσε και δύο άτομα που παρέσυρε νωρίτερα με το αμάξι του. Αλλού, γράφει για νέα απόδραση από τις Κεντρικές Φυλακές. Επίσης, γράφει ότι συνομιλίες, επενδύσεις και ενέργεια περιλαμβάνει το μενού των επαφών του Προέδρου στη Νέα Υόρκη.

Ο «Φιλελεύθερος» τιτλοφορεί το πρωτοσέλιδό του «Νέο πλαίσιο διαπραγμάτευσης» και γράφει ότι το ενδεχόμενο να ξεκινήσει σύντομα ο διάλογος στο Κυπριακό είναι πολύ πιθανό, σύμφωνα με τα όσα εκτιμούν Πρόεδρος Αναστασιάδης και ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών. Σε άλλο θέμα γράφει ότι στα σκαριά βρίσκεται η κατασκευή νέου Δημοτικού Θεάτρου, καθώς ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασής του. Ακόμη γράφει ότι παραδόθηκε αναστηλωμένο το Ιερό Κουβούκλιο στα Ιεροσόλυμα.

Η «Χαραυγή» με τίτλο «Θα πατάξουν ιδιώτες την αδήλωτη εργασία!» γράφει ότι στη σύσταση Ενιαίου Σώματος Επιθεωρητών με σκοπό την πάταξη της αδήλωτης εργασίας προχωρεί το Υπουργείο Εργασίας, με το σχετικό νομοσχέδιο να προβλέπει πως το Σώμα θα στελεχωθεί με επιθεωρητές μέσω της αγοράς υπηρεσιών. Σε άλλο θέμα γράφει ότι τα ακανθώδη ζητήματα για το ΓεΣΥ πάνε Προεδρικό. Ακόμη γράφει ότι με αδιαφανείς διαδικασίες γίνεται η ενοικίαση του κτιρίου Χάσικου, με τον Ελεγκτή να ζητά νέο διαγωνισμό.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” έχει τίτλο «Μακελειό στην καρδιά του Λονδίνου» και γράφει ότι τέσσερα άτομα σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 20 τραυματίστηκαν στο Λονδίνο, από αυτοκίνητο που παρέσυρε πεζούς ενώ στους νεκρούς συγκαταλέγεται και ένας αστυνομικός που μαχαιρώθηκε. Αλλού γράφει ότι η πρόταση του ΔΗΣΥ για τις αποφάσεις σχετικά με εορταστικές εκδηλώσεις στα σχολεία οδηγείται στην ολομέλεια. Ακόμη γράφει ότι Κύπριος θαυμαστής του Πλατινί από τη Μοσφιλωτή στοχεύει να μπει στο βιβλίο με τα ρεκόρ Γκίνες.

ΚΥΠΕ – Αντώνης Γκιλδάκης – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 23/03/2017 08:53

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: