Δείπνο ναι, συνομιλίες μόνο αν ανατραπεί η απόφαση της Βουλής, λέει ο εκπρόσωπος του Ακιντζί




Οι συνομιλίες για λύση του Κυπριακού μπορούν να επαναρχίσουν μόνο εφόσον ανατραπεί πλήρως η απόφαση της Βουλής σε ό,τι αφορά το ενωτικό δημοψήφισμα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ακιντζί Μπαρίς Μπουρτζιού.

Όπως μεταδόθηκε από τα κατεχόμενα, σε γραπτή του δήλωση ο εκπρόσωπος του Ακιντζί ανέφερε ότι όπως είπε πολλές φορές και ο Μουσταφά Ακιντζί η επανέναρξη των συνομιλιών είναι εφικτή εφόσον ανατραπεί πλήρως η απόφαση της Βουλής για να γίνεται αναφορά στα σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης κατά την επέτειο του ενωτικού δημοψηφίσματος του 1950.

Σύμφωνα με τον Μπουρτζιού ο Ακιντζί είπε στον Έσπεν Μπαρθ Έιντε πως μπορεί να συναντηθεί με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη στο πλαίσιο κοινωνικής συνάντησης εφόσον η νέα νομοθεσία η οποία, όπως ισχυρίστηκε, διορθώνει την προηγούμενη λανθασμένη απόφαση για το ενωτικό δημοψήφισμα του 1950, περάσει από την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας.

Και πρόσθεσε ότι ο Μουσταφά Ακιντζί έδωσε στον κ. Έιντε 3 πιθανές ημερομηνίες για τη διεξαγωγή μιας τέτοιας συνάντησης, 30 και 31 Μαρτίου και 2 Απριλίου.

Ο εκπρόσωπος είπε ότι η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας με τις ψήφους του ΑΚΕΛ και του ΔΗΣΥ έλαβε την «απαραίτητη» απόφαση και έτσι η κοινωνική συνάντηση Αναστασιάδη -Ακιντζί θα πραγματοποιηθεί στις 2 Απριλίου.

Επανέλαβε δε πως η επανέναρξη των συνομιλιών είναι εφικτή εφόσον ανατραπεί πλήρως η απόφαση της Βουλής για να γίνεται αναφορά στα σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης κατά την επέτειο του ενωτικού δημοψηφίσματος του 1950.

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 27/03/2017 14:41

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: