Αλληλεγγύη: Ο Τούρκος ΥΠΕΞ οραματίζεται ιδρυτικά κράτη και διχοτόμηση μέσω της ΔΔΟ




“Το όραμα Τσαβούσογλου για τη λύση του Κυπριακού είναι καθαρά διχοτομικό. Διχοτομική είναι και η λύση ΔΔΟ όπως την περιγράφει, την οραματίζεται και την υποστηρίζει”, αναφέρει το Κίνημα Αλληλεγγύη.

“Με το άρθρο του στην Washington Times ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών δυστυχώς καθορίζει και τον οδικό χάρτη. Παράλληλα: Είναι ξεκάθαρο ότι περιγράφει μοντέλο συνομοσπονδίας. Παραπέμπει σε δύο ιδρυτικά κράτη.

“Επιμένει στην απόδοση των τεσσάρων βασικών ελευθεριών των Τούρκων πολιτών μετά τη λύση του Κυπριακού.
Επιμένει στις εγγυήσεις

“Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών ουδέποτε μπλόφαρε για τις στοχεύσεις της Τουρκίας στην Κύπρο. Ούτε αυτή τη φορά μπλοφάρει. Καλούμε την Κυβέρνηση έστω και την υστάτη να ακούσει και να αξιολογήσει ορθά τις εξελίξεις.

“Να αξιολογήσει τα δεδομένα που θέτει στο τραπέζι ο Τσαβούσογλου και τα οποία κάνουν ξεκάθαρο ότι από πλευράς Άγκυρας δεν υπάρχει πολιτική βούληση για εξεύρεση μιας λύσης που να σέβεται τα πολιτικά και ανθρώπινα δικαιώματα».

“Αυτά δήλωσε μεταξύ άλλων ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αλληλεγγύης, Γιάννης Σελινόπουλος και πρόσθεσε: «Τονίζουμε το εξής: Συνομιλίες υπό καθεστώς εκβιασμού θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια είτε σε λύση τουρκικών προδιαγραφών είτε σε αδιέξοδο.

“Η κυβέρνηση και τα κόμματα ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ ας αντιληφθούν ότι πρέπει να εγκαταλείψουν την πολιτική του καλού παιδιού και να αναλογιστούν ότι μόνο με πρόκληση κόστους στην Τουρκία υπάρχει πιθανότητα αλλαγής της αδιάλλακτης τουρκικής στάσης» είπε καταληκτικά ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αλληλεγγύης”, καταλήγει.

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 21/03/2017 13:41

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: