Ξαφνικό ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τις ιστορικές εφημερίδες και το Mega που κλείνουν




Tην πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε ενέργειες για να σωθούν ιστορικές εφημερίδες, εξέφρασε  ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, μιλώντας στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, γράφει η Αμαλία Κάτζου σε ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα Enimerosi24.

Οπως είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, «είμαστε έτοιμοι να παρέμβουμε για τα ιστορικά φύλλα».
Ερωτώμενος ο κ. Νίκος Παππάς με πιο τρόπο και υπό ποιες προϋποθέσεις η κυβέρνηση θα παρέμβει, δήλωσε στο newpost: «Θα παρέμβουμε μόνο όταν ο ιδιοκτήτης του μιντιακού συγκροτήματος κάνει πίσω και πάψει να επιδεικνύει προκλητική συμπεριφορά».

Και ξεκαθαρίζει ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής: «Δεν νομοθετούμε για να σώσουμε ιδιοκτησίες. Θα νομοθετήσουμε για να σώσουμε θέσεις εργασίας».

Σε ό, αφορά το Mega ο Νίκος Παππάς επεσήμανε πως ένα κανάλι θα μαυρίσει σε λίγες ημέρες επειδή το θέλουν οι ανταγωνιστές, χαρακτηρίζοντας απολύτως στρεβλή την κατάσταση, τα κανάλια να έχουν οργανισμό διανομής σήματος.

Την ίδια στιγμή ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής ανέφερε πως είναι επιτακτική ανάγκη το ΕΣΡ  τάχιστα να κάνει τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Και αυτό είναι εφικτό, καθώς έχει βρει κάποια πράγματα έτοιμα, προσέθεσε ο κ. Παππάς.

«Από την αρχή του 2015, 70 εκατομμύρια από κανάλια εισπράχθηκαν ως φόροι. Χάσαμε στο ΣτΕ με οριακή πλειοψηφία», επεσήμανε.

Σε ό,τι αφορά στην κυβέρνηση ο κ. Παππάς υποστήριξε πως μια αριστερή κυβέρνηση κρίνει ποιες υποχωρήσεις θα κάνει, κρίνοντας το γενικό συμφέρον.

«Εκεί βρίσκεται η συνείδησή μας, αν θα βελτιώσουμε ή θα χειροτερέψουμε τη ζωή στρωμάτων που θέλουμε να εκφράσουμε. Είναι ανώμαλη κατάσταση τα κεντροαριστερά κόμματα να έχουν μονομέτωπο στην κυβέρνηση», σημείωσε με νόημα ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ…. ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΔΥΣΚΟΛΕΥΘΟΥΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΕΝΑ ΖΩΝΤΑΝΟ MEGA

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: