Συνεχίζονται οι τριγμοί εντός των ΑΝΕΛ για νόμο περί ιθαγένειας: Αιφνιδιασμένος…ο Κατσίκης




Αιφνιδιασμένος από τη χθεσινή παρέμβαση του προεδρεύοντος Τάσου Κουράκη, στη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας, δήλωσε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κωνσταντίνος Κατσίκης, μιλώντας νωρίτερα σήμερα στο Κανάλι της Βουλής.

Χθες, λίγη ώρα μετά την ομιλία του κ. Κατσίκη, εισηγητή των Ανεξάρτητων Ελλήνων στο νομοσχέδιο για την Παιδεία και τη θέση ότι οι ΑΝΕΛ καταψηφίζουν το άρθρο για την χορήγηση ιθαγένειας σε προσφυγόπουλα που φοιτούν σε σχολεία που εφαρμόζουν το ελληνικό πρόγραμμα εκπαίδευσης, ο Τάσος Κουράκης που προήδρευε της συνεδρίασης πήρε τον λόγο και επικαλέστηκε έγκυρες πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η στάση του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων θα είναι θετική ψήφος στο συγκεκριμένο άρθρο.

Ο κ. Κατσίκης, μιλώντας σήμερα στο Κανάλι της Βουλής είπε πως αν γινόταν ονομαστική ψηφοφορία στο άρθρο αυτό, όλοι οι βουλευτές θα το καταψήφιζαν, εκτός από τους κ.κ. Παπαχριστόπουλο και Ζουράρη.

Πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι, χθες το βράδυ, ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος μιλώντας ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος είπε ότι η θέση των Ανεξάρτητων Ελλήνων είναι η υπερψήφιση του άρθρου. Σημείωσε όμως ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουν κατακτήσει την ψήφο κατά συνείδηση και αυτό ισχύει και για τη συγκεκριμένη διαδικασία. Στην ψηφοφορία, ο κ. Παπαχριστόπουλος δήλωσε υπέρ του άρθρου και απουσίαζε ο εισηγητής Κ. Κατσίκης.

10/02/2017 10:52
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: