Η «βεντέτα» των πρώην συνοδοιπόρων: Ο Πάνος Καμμένος επανέρχεται και προειδοποιεί τους “συντρόφους” του ΣΥΡΙΖΑμε βίντεο και SMS για τη διαπραγμάτευση του ’15

FILE PHOTO: Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος στην Ολομέλεια της Βουλής τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ




Διαστάσεις βεντέτας με υπόγειες απειλές και προειδοποιήσεις λαμβάνει η κόντρα του Πάνου Καμμένου με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα.

Μετά τα όσα ισχυρίστηκε ο Πάνος Καμμένος χθες Τετάρτη σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 τόσο για τη διαπραγμάτευση του 2015 τόσο και για τη Συμφωνία των Πρεσπών, o ΣΥΡΙΖΑ απάντησε με μια ανακοίνωση στην οποία καταλογίζει στον κ. Καμμένο «κατασκευή σεναρίων επιστημονικής φαντασίας».

Αναφέρει συγκεκριμένα στην ανακοίνωση:

«Ο Πάνος Καμμένος έχει το δικαίωμα να δημοσιοποιεί τη δική του εκδοχή για τα γεγονότα του 2015 και τη Συμφωνία των Πρεσπών. Έχει επίσης το δικαίωμα να εμφανίζει τον εαυτό του ως αλάνθαστο πρωταγωνιστή και να κατηγορεί άλλους. 

Εκείνο που δεν έχει το δικαίωμα να κάνει είναι να κατασκευάζει σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Να παραμορφώνει τα γεγονότα του χτες για να εξυπηρετήσει τις όποιες επιδιώξεις του σήμερα. Να επικαλείται ως γεγονότα δικές του κατασκευές. Και τελικά να μη δείχνει στοιχειώδη σεβασμό απέναντι στην αλήθεια για την πιο δύσκολη ιστορική περίοδο της Ελλάδας τα χρόνια της μεταπολίτευσης».

Ομως ο πρώην επικεφαλής των ΑΝΕΛ επανήλθε με νέα ανάρτησή του στην οποία εμφανίζει μια φωτογραφία όπου εμφανίζεται ο ίδιος στο εστιατόριο «The Restaurant by Pierre Balthazar» με τον Αλέξη Τσίπρα, τον Νίκο Παππά και τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη.

Πρόκειται για τις ημέρες της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή που κατέληξε τελικά στο δημοψήφισμα και σε ό,τι ακολούθησε έπειτα…

Ο Πάνος Καμμένος, επέλεξε λοιπό να «θυμίσει» μία φωτογραφία από εκείνες τις ημέρες προειδοποιώντας μάλιστα με περαιτέρω αναρτήσεις βίντεο και μηνυμάτων:

«Επειδή το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ έχει καταληφθεί από πρώην ΠΑΣΟΚ και με προκαλεί την επόμενη φορά θα αναρτήσω και τα βίντεο και τα μηνύματα ή ας ρωτήσουν τον Πρέσβη Λευτέρη Καράγιαννη και τον Νίκο Παππά… Κρίμα»,




 

Οι ισχυρισμοί Καμμένου

Κατά την εμφάνισή στον ΑΝΤ1 το βράδυ της Τετάρτης, ο πρώην πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων υποστήριξε ότι η «Συμφωνία των Πρεσπών ήταν μια παγίδα που ενορχήστρωσαν οι Γερμανοί». Ισχυρίστηκε πως ο Γιάνης Βαρουφάκης «είχε ταχθεί υπέρ της αποδοχής της πρότασης Σόιμπλε για έξοδο από το ευρώ» και είπε, για πρώτη φορά, τι έταξε στις ΗΠΑ πριν μεσολαβήσει ο Μπαρακ Ομπάμα υπέρ της Ελλάδας κατά τη 17ωρη διαπαραγμάτευση του Τσίπρα στις Βρυξέλλες.

Τι είπε για Βαρουφάκη και Eurogroup

Εκείνη την περίοδο, ο Βαρουφάκης, ο οποίος υπηρετούσε ως υπουργός Οικονομικών, είχε ταχθεί επίσης υπέρ της αποδοχής από την Ελλάδα της πρότασης της Γερμανίας και του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για την έξοδό της από την Ευρωζώνη, σύμφωνα με τον κ. Καμμένο.

«Συνειδητά σιώπησα για τρία ολόκληρα χρόνια, όταν και αποφασίσαμε να κατέβουμε στις εκλογές ως Ανεξάρτητοι Έλληνες και ουσιαστικά αποσύρθηκα από την κεντρική πολιτική σκηνή.

Η πολιτική συμμαχία με τον ΣΥΡΙΖΑ έληξε με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Αυτό ήταν το πρώτο λάθος του Αλέξη Τσίπρα.

Το δεύτερο λάθος του ήταν που εγκατέλειψε τα εξοπλιστικά προγράμματα με τις ΗΠΑ που σήμερα – καλώς – συνεχίζονται.

«Το 2015, στο κρίσιμο Eurogroup, η πρόταση της Μέρκελ και του Σόιμπλε ήταν έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και 80 δισεκ. ευρώ βοήθεια.

  • Ο Γιάνης Βαρουφάκης είχε πει να αποδεχθούμε την πρόταση αυτή! Το είχε συμφωνήσει ο Βαρουφάκης με τον Σόιμπλε και τους Γερμανούς.

Είπα στον Τσίπρα πως αυτό δε γίνεται και του είπα να ζητήσει τη συμβολή των Αμερικανών.

Τηλεφώνησα στους υπουργούς Άμυνας και Εξωτερικών των ΗΠΑ και ζήτησα να μεσολαβήσουν, ώστε να κλειστεί η συμφωνία.

Τους αντιπρότεινα τη συνέχιση των εξοπλιστικών προγραμμάτων αλλά και ένα ”πακέτο” που περιελάμβανε τη βάση της Σουδας, το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και το στρατόπεδο στο Στεφανοβίκειο του Βόλου.

Ουσιαστικά θέλαμε η Ελλάδα να πάρει τη θέση της Τουρκίας ως στρατηγικός σύμμαχος των ΗΠΑ στη Μεσόγειο» τόνισε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε:

«Πράγματι ο Μπαράκ Ομπάμα μίλησε τηλεφωνικά με τον Αλέξη Τσίπρα. Στη συνέχεια ο Ομπάμα μαζί με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ μεσολάβησαν και έτσι έκλεισε η συμφωνία για το τρίτο μνημόνιο.

Η συμφωνία έκλεισε επειδή η Ελλάδα στράφηκε στις ΗΠΑ. Αυτή είναι μια αλήθεια που πρέπει να ειπωθεί.

Έκανα τρία χρόνια να μιλήσω γιατί δεν ήθελα να εμπλακώ στην ελληνική πολιτική σκηνή.

Αφού ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να αποσυρθεί, ο ελληνικός λαός θα πρέπει να μάθει την αλήθεια».

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Στη συνέχεια ο Πάνος Καμμένος αναφέρθηκε και στη Συμφωνία των Πρεσπών και το «διαζύγιο» με τον πρώην πρωθυπουργό.

«Η συνεργασία μας με τον Αλέξη Τσίπρα ήταν έντιμη μέχρι τις Πρέσπες. Εμείς είχαμε κάνει το 2014 μια συμφωνία σύμφωνα με την οποία δεν θα άνοιγε η κυβέρνηση το θέμα των Σκοπίων.

Δεν τον πίεσε η Αριστερά τον Τσίπρα για να κάνει αυτή τη συμφωνία. Τον πίεσε η Γερμανία και οι Δημοκρατικοί στις ΗΠΑ.

Με τους Αμερικανούς είχαμε συμφωνήσει πως θα υπήρχε μια τριμερής στρατιωτική συνεργασία αλλά όχι για το όνομα.

Αλλά όλα αυτά ανατράπηκαν. Η Συμφωνία των Πρεσπών ήταν μια παγίδα που έθεσαν στον Τσίπρα οι Γερμανοί με δώρο το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης».

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα πως οι ΑΝΕΛ ήταν «αναγκαίο κακό», ο ίδιος τόνισε πως με αυτές τις δηλώσεις πιθανώς έχασε κόσμο ο οποίος θα τον στήριζε στις περασμένες εκλογές, κάνοντας τέτοιες δηλώσεις για έναν πολιτικό που τον έκανε πρωθυπουργό για πέντε χρόνια.

«Η συνεργασία μας ήταν άριστη με μόνη κηλίδα τη Συμφωνία των Πρεσπών», είπε.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα

Αναφορικά με τη στάση του Αλέξη Τσίπρα είπε πως έπαθε «μία τεράστια πολιτική ζημιά γιατί πέρασε πολιτικές σαν και αυτές των συμφωνιών με τις ΗΠΑ» τις οποίες και στη συνέχεια «δεν στήριξε όταν αυτές συνεχίστηκαν από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Καμμένος τόνισε πως αποτέλεσε παραμύθι του ΠΑΣΟΚ το ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ήταν ακροδεξιοί. «Είναι ακροδεξιοί οι Δημαράς και ο Σγουρίδης;» διερωτήθηκε.

Για τυχόν επάνοδο του Αλέξη Τσίπρα

Ο κ. Καμμένος συνεχίζοντας υποστήριξε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τελειώσει και πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης πέτυχε τη μεγαλύτερη νίκη στη μεταπολίτευση μετά το 1974.

Σημείωσε δε πως η πολιτική του κ. Τσίπρα ήταν αυτή που τον οδήγησε στη συρρίκνωση και εν τέλει στην παραίτηση.

Σχολιάζοντας το εάν θα επιστρέψει ο κ. Τσίπρας είπε πως απ’ όσο τον γνωρίζει δεν πρόκειται να κάνει τέτοια κίνηση αλλά ακόμα και εάν συμβεί αυτό δεν θα είναι με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ στον Καμμένο: «Σενάρια επιστημονικής φαντασίας» τα περί Συμφωνίας των Πρεσπών

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: