Υπέγραψε ο Σισοκό στον Ολυμπιακό: Πέρασε με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις




Με μια λιτή ανακοίνωση, που δεν αναφέρει ούτε διάρκεια, αλλά ούτε τη μορφή της απόκτησης, ο Ολυμπιακός επισημοποίησε τη μεταγραφή του Αλί Σισοκό. Ο 29χρονος Γάλλος αμυντικός, που ήρθε χτες στην Αθήνα, πέρασε σήμερα με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια υπέγραψε συμβόλαιο με τους «ερυθρόλευκους» έως το καλοκαίρι. 

«Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή Αλί Σισοκό, από την Άστον Βίλα», είναι το μόνο που αναφέρει η σχετική ανακοίνωση και, όπως έχει γίνει ήδη γνωστό από την Αγγλία, ο Σισοκό παραχωρείται με τη μορφή του δανεισμού για έξι μήνες και υπάρχει ρήτρα αγοράς του παίκτη, αν ο Ολυμπιακός θελήσει να τον κρατήσει και μετά τη λήξη του δανεισμού.

Ο Αλί Σισοκό γεννήθηκε στις 15/9/1987 στην Μπλουά της Γαλλίας. Αγωνίζεται στο αριστερό άκρο της άμυνας και άρχισε την καριέρα του στα τμήματα υποδομής της Γκενιόν, στην οποία το 2007 πέρασε στην πρώτη ομάδα (22 ματς).

Το καλοκαίρι του 2008 πήγε στη Σετουμπάλ (13 ματς), τον Ιανουάριο του 2009 μετεγγράφηκε στην Πόρτο (15 ματς) και έξι μήνες μετά επέστρεψε στη Γαλλία και εντάχθηκε στη Λιόν, όπου παρέμεινε τρεις σεζόν (93 ματς) και κατέκτησε ένα πρωτάθλημα.

Το 2012 πήρε μεταγραφή για τη Βαλένθια (25 ματς), το 2014 είχε ένα πέρασμα από τη Λίβερπουλ (15 ματς) και αμέσως μετά κατέληξε στην Άστον Βίλα. Έμεινε 1,5 χρόνο (55 ματς), στη συνέχεια δόθηκε δανεικός στην Πόρτο (μόνο 2 ματς), επέστρεψε στην Άστον Βίλα και τώρα παραχωρήθηκε δανεικός στον Ολυμπιακό. Έχει αγωνιστεί 1 φορά με την Εθνική Γαλλίας.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: