Πέντε νεκροί, 8 τραυματίες: Πυροβολισμοί στο αεροδρόμιο Φορτ Λοντερντέιλ της Φλόριντας




Τουλάχιστον 5 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και αρκετοί τραυματίστηκαν όταν ένας άνδρας, ο οποίος έχει ήδη τεθεί υπό κράτηση, άνοιξε σήμερα πυρ στο Διεθνές Αεροδρόμιο Φορτ Λόντερντεϊλ Χόλιγουντ στην Φλόριντα, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC επικαλούμενο πηγές από τις υπηρεσίες ασφαλείας που δεν θέλησαν να κατονομαστούν.

Από την πλευρά του ο σερίφης της κομητείας Μπρόουαρντ έκανε λόγο για πολλούς νεκρούς, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο. Υπάρχουν οκτώ τραυματίες.

Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν σκηνές όπου άνθρωποι σε κατάσταση πανικού έτρεχαν να σωθούν, την ώρα που άλλοι κατέφευγαν ακόμα και στον διάδρομο προσγείωσης απογείωσης του αεροδρομίου για να γλιτώσουν, όπως διακρίνεται και στις εικόνες που μετέδωσαν τηλεοπτικά δίκτυα σε απευθείας σύνδεση. Το περιστατικό σημειώθηκε στον τομέα παραλαβής των αποσκευών, σύμφωνα με το αεροδρόμιο.

«Ακούγονται πυροβολισμοί. Όλοι τρέχουν» ήταν το μήνυμα που ανήρτησε στο Twitter o πρώην εκπρόσωπος τύπου του Τζορτζ Μπους, Άρι Φλέιτσερ, που βρισκόταν επίσης στο σημείο.

Ασθενοφόρα και περιπολικά έχουν σπεύσει στην περιοχή.

Στιγμιότυπο από το αεροδρόμιο Φορτ Λόντερντειλ. Φωτογραφία via WSFN
Στιγμιότυπο από το αεροδρόμιο Φορτ Λόντερντειλ. Φωτογραφία via WSFN

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ: Έννεα άνθρωποι δέχθηκαν πυρά, μεταξύ αυτών τρεις που υπέκυψαν και ένας ύποπτος βρίσκεται υπό κράτηση έπειτα από ενα περιστατικό με πυροβολισμούς στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Φλόριντας, Φορτ Λοντερντέιλ- Χόλιγουντ.

Οι αρχές ασφαλείας εκφράζουν φόβους για πολλούς νεκρούς. Ήδη ανακοίνωσαν ότι έχασαν τις ζωές τους τρεις άνθρωποι

Αυτό μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC, επικαλούμενο πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας που δεν θέλησαν να κατονομαστούν.

“Βρίσκεται σε εξέλιξη ένα περιστατικό στον Τερματικό Σταθμό 2, στην παραλαβή των αποσκευών” αναφέρεται σε ένα tweet που αναρτήθηκε στον λογαριασμό του αεροδρομίου στο Twitter, όπως μετέδωσε το Ρόιτερς.

06/01/2017 20:38
ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters
Μαϊάμι , United States

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: