Συμμαχία Πολιτών: Ο Ακιντζί θέλει στρατεύματα-εγγυήσεις, απογυμνώνει Αναστασιάδη




“Ο κ Ακινζτί απογυμνώνει την πολιτική Αναστασιάδη και αποκαλύπτει όλη την παραπληροφόρηση που ο κ. Αναστασιάδης επιχειρεί στο Εθνικό Συμβούλιο και στον Κυπριακό λαό¨, αναφέρει η Συμμαχία Πολιτών σε ανακοίνωσή της.

“Θέλει και στρατεύματα και εγγυήσεις για τουλάχιστον 15 χρόνια και μετά επαναδιαπραγμάτευση. Αυτά θα καταθέσει ο κ. Ακιντζί και στη Γενεύη και διερωτόμαστε τι θα πράξει ο κ. Αναστασιάδης.

“Ταυτόχρονα, ο κ. Αναστασιάδης στη ψεσινή συνέντευξη του είπε ότι θα πρέπει να κλείσουν όλα τα ζητήματα μέχρι 11 Ιανουαρίου συμπεριλαμβανομένου και του εδαφικού αλλά μας είπε πως παράλληλα αν δεν κλείσουν τα κεφάλαια τότε θα ξεκινήσει διάσκεψη και θα γίνονται παράλληλα συνομιλίες. Αυτό ονομάζεται στρατηγική Αναστασιάδη ή αλλιώς στρατηγική του ποδαριού ή καλύτερα στρατηγική άτακτης υποχώρησης.

“Στην πράξη, ως συνήθως, θα γίνει αυτό που πρότεινε ο κ. Ακιντζί και που αρχικά απέρριψε ο κ. Αναστασιάδης. Θα συνομιλούν οι εγγυήτριες δυνάμεις στο ένα τραπέζι και στο άλλο οι δυο κοινότητες. Κάπου τριγύρω θα περιφέρεται η Ε.Ε και η Κυπριακή Δημοκρατία θα αναζητείται αφού ο κ Αναστασιάδης αποφάσισε να την μετατρέψει σε ελληνοκυπριακό Κρατίδιο υποβιβάζοντας το θεσμό του σε κοινοτάρχη.

“Ως Συμμαχία Πολιτών, επαναλαμβάνουμε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης οφείλει να συγκαλέσει άμεσα Εθνικό Συμβούλιο με αποκλειστικό θέμα συζήτησης τη σύνθεση της διεθνούς διάσκεψης, τη διασφάλιση της επίσημης συμμετοχής της Κυπριακής Δημοκρατίας και τους τρόπους αντίδρασης σε περίπτωση που η τουρκική πλευρά συνεχίζει να αρνείται τη συμμετοχή της. Έστω και την υστάτη οφείλει να συνδιαμορφώσει μια στρατηγική στην οποία όμως θα παραμείνει πιστός, έτσι ώστε να αποφύγουμε τους τεράστιους κινδύνους που κρύβει για το μέλλον του κυπριακού λαού η διάσκεψη της Γενεύης.

‘Τέλος, κατά τη σημερινή συνάντηση με τον κ. Ακιντζί ο Πρόεδρος Αναστασιάδης οφείλει να διασφαλίσει τη σύνθεση της διάσκεψης. Διαφορετικά ο κ. Αναστασιάδης θα φέρει βαρύτατες πολιτικές ευθύνες σε περίπτωση που συρθεί σε μια πενταμερή. Τόλμη λογίζεται να υπερασπίζεσαι τα συμφέροντα του λαού σου και την πατρίδα σου. Όταν υποχωρείς και διαπραγματεύεσαι τους όρους της υποταγής σου λέγεται ατολμία.

ΚΥΠΕ, Λευκωσία, Κύπρος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: