Μία υπέροχη πρωτοβουλία: Η ΑΕΛ θα αγωνιστεί με μήνυμα υπέρ των προσφυγόπουλων στη φανέλα της




Με μήνυμα υπέρ των προσφυγόπουλων στη φανέλα της θα αγωνιστεί αύριο η ΠΑΕ ΑΕΛ στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό.

Η πρωτοβουλία ανακοινώθηκε χθες από την διοίκηση μέσω δελτίο τύπου στο οποίο να αναφέρεται μεταξύ άλλων τα εξής:

«Η ΠΑΕ ΑΕΛ προκειμένου να διατηρήσει την αξιοπρέπεια και την πλήρη ανεξαρτησία της, δεν υπέκυψε σε ευτελείς οικονομικά προτάσεις για το μέγεθός της, με συνέπεια να παραμείνει χωρίς βασικό χορηγό στη φανέλα της. Αντ’ αυτού αποφάσισε μέσω αυτής να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα για ένα από τα σημαντικότερα κοινωνικά έως και ανθρωπιστικά ζητήματα της εποχής μας, αποτυπώνοντας τη φράση “Τα προσφυγόπουλα είναι παιδιά μας”.

Αξίζει να σημειωθεί πως το βράδυ του Σαββάτου η πρωτοβουλία της ομάδας βρήκε την στήριξη του δημάρχου Λαρισαίων Απόστολου Καλογιάννη.

Ο κ. Καλογιάννης σε δήλωση του αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Πρόκειται για ιδιαίτερα σημαντική πρωτοβουλία με έντονα κοινωνικό περιεχόμενο. Έχω πει πολλές φορές ότι η κοινωνία της Λάρισας παρέδωσε και παραδίδει μαθήματα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, στο προσφυγικό ζήτημα. Η συγκινητική ανταπόκριση της τοπικής κοινωνίας μέσα από τις συλλογικές εκφράσεις της, ήταν και είναι απολύτως ενωτική και ανθρωπιστική.
Ως δήμαρχος Λαρισαίων θεωρώ πως αποτελεί τιμή για την πόλη, η πρωτοβουλία της ΠΑΕ ΑΕΛ. Η ομάδα που αποτελεί ξεχωριστό κεφάλαιο στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου και ενώνει όλη την Λάρισα, στέλνει το ίδιο ισχυρό μήνυμα για ανθρωπιά, αξιοπρέπεια, και αλληλεγγύη προς κατατρεγμένους ανθρώπους και κυρίως τα προσφυγόπουλα.
Η απόφαση της ΑΕΛ είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και θα κάνουμε ότι χρειαστεί για να την στηρίξουμε».

Σημειώνεται ότι η διοργανώτρια αρχή του ελληνικού πρωταθλήματος απαγόρευσε στη Λάρισα την αναγραφή του κοινωνικού μηνύματος «τα προσφυγόπουλα είναι παιδιά μας» στο εμπρόσθιο μέρος της φανέλας της για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό την προσεχή Κυριακή, προκαλώντας αντιδράσεις.

Η Super League «απέρριψε προφορικά και εκ προοιμίου την πρόταση, χαρακτηρίζοντας το εν λόγω μήνυμα ως άκρως πολιτικό!» αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η ομάδα της Λάρισας που δε προτίθεται να συμμορφωθεί.

Ο Γενικός Γραμματέας αθλητισμού, Ιούλιος Συνοδινός, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πήρε ξεκάθαρη θέση κατά της απόφασης της Super League.

«Απίστευτο μόνο για όσους δεν ξέρουν. Η Σούπερ Λιγκ απαγορεύει στην Α.Ε. Λάρισα να κατέβει στον αυριανό αγώνα με το κοινωνικό μήνυμα στις φανέλες: ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ. Ο εκφασισμός της κοινωνίας μέσω του no politica στο ποδόσφαιρο δεν θα μείνει αναπάντητος», γράφει, ενώ προαναγγέλλει ότι ως ΓΓ Αθλητισμού θα «πάρει θέση εμπράκτως».

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: