Άδοξο τέλος των συνομιλιών ΗΠΑ – Ρωσίας για το Χαλέπι ανακοίνωσε το Κρεμλίνο




Η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες ανέστειλαν τις συνομιλίες για τους τρόπους επίλυσης της κρίσης στο Χαλέπι, τη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο τον ρώσο αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ.

Στο μεταξύ, η Ρωσία δήλωσε σήμερα κατά τη συνάντηση της ανθρωπιστικής ομάδας δράσης των Ηνωμένων Εθνών πως η απομάκρυνση περισσότερων από 1.000 ανθρώπων από το ανατολικό Χαλέπι θα είναι γρήγορη και ειρηνική, δήλωσε ο σύμβουλος ανθρωπιστικών υποθέσεων του ΟΗΕ Γιαν Έγκελαντ.

“Σήμερα η Ρωσία περιέγραψε λεπτομερώς στην ομάδα δράσης πώς θα εκτυλιχθεί η εκκένωση. Επιβεβαίωσε πως Ρώσοι θα επιβλέπουν και πως είναι μια γρήγορη, μη γραφειοκρατική, μη παρεισφρητική εκκένωση και πως δεν θα συμβεί κανένα κακό σε εκείνους που θα φύγουν από το Χαλέπι”, είπε στους δημοσιογράφους.

Στο μεταξύ, το συριακό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Ikhbariya μετέδωσε σήμερα πως τρομοκράτες, όπως τους αποκάλεσε, βομβάρδισαν μια περιοχή που τελεί υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης στο Χαλέπι με ρουκέτες. Το Ikhbariya επικαλείτο δημοσιογράφο του που βρίσκεται στην πόλη.

Ωστόσο ένας κάτοικος σε έναν ανταρτοκρατούμενο τομέα δίπλα στην περιοχή όπου σύμφωνα με το Ikhbariya έπεσαν οι ρουκέτες ανέφερε πως δεν άκουσε ήχους βομβαρδισμών εκεί σήμερα.

Η συριακή κυβέρνηση αποκαλεί όλους τους αντάρτες που μάχονται εναντίον της, τρομοκράτες.

15/12/2016 15:20
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Μόσχα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: