Σε κλίμα σύμπνοιας η συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου: Δεν υπάρχει θέμα Κοτζιά, λέει η Λευκωσία




Σε κλίμα σύμπνοιας διεξήχθη η συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, δήλωσε ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος, σημειώνοντας ότι σύντομα θα υπάρξει νέα συνεδρία για επανεξέταση της κατάστασης.

Την ίδια ώρα, απαντώντας σε ερώτηση αν υπήρξε συζήτηση στο Εθνικό για τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει κανένα θέμα του κ. Κοτζιά» και ανέφερε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης είναι σε «συνεχή επαφή με αγαστή και αδελφική συνεργασία με τον Έλληνα Πρωθυπουργό».

«Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίας του Εθνικού Συμβουλίου η οποία διεξήχθη σε κλίμα σύμπνοιας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προέβη σε μια ενδελεχή αλλά και πολύ λεπτομερή ενημέρωση των αρχηγών των κομμάτων για τα όσα συνέβησαν στο Μοντ Πελεράν της Ελβετίας κατά τις συνομιλίες για το εδαφικό», ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Παπαδόπουλος μετά τη συνεδρία του Εθνικού.

Πρόσθεσε ότι «επίσης ο Πρόεδρος ενημέρωσε τα μέλη του Σώματος για όλες τις ενέργειες στις οποίες προβαίνει από την ώρα που επέστρεψε στην Κύπρο ώστε να ξεπεραστεί η διακοπή στις συνομιλίες και να επαναρχίσουν το ταχύτερο δυνατό από το σημείο από το οποίο διακόπηκαν στην Ελβετία».

Όπως ανέφερε, «τα κόμματα ανέπτυξαν τις δικές τους εκτιμήσεις για την παρούσα κατάσταση πραγμάτων και ανέπτυξαν και εισηγήσεις για πως η ελληνοκυπριακή πλευρά θα πρέπει να κινηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα».

«Θέλω να πω με έμφαση ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επανέλαβε και ενώπιον του Εθνικού Συμβουλίου τη θέση που εξέφρασε και ψες δημοσίως ότι δηλαδή είναι έτοιμος να συνεχίσει τις συνομιλίες από εκεί που διακόπηκαν στο Μοντ Πελεράν», επισήμανε.

Επανάλαβε, συνέχισε ο Βίκτωρας Παπαδόπουλος, «με έμφαση ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει να χαθεί η ελπίδα ενόσω αυτό εξαρτάται από τα δικά του χέρια». Επίσης, είπε, «αποφασίστηκε να γίνει το συντομότερο δυνατόν μια νέα συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου για να επανεξεταστεί η κατάσταση».

Σε ερώτηση πότε τοποθετείται χρονικά η συνεδρία, απάντησε «το ταχύτερο δυνατόν».

Σε ερώτηση αν υπάρχει θετική αντιμετώπιση στην επικοινωνία που έχει με ξένους ηγέτες ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανέφερε ότι «υπάρχει κατανόηση από πάρα πολλές πλευρές». Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είπε, «συνεχίζει τις τηλεφωνικές επαφές, θα απευθυνθεί και γραπτώς όπου δη αλλά και θα αναλύσει εκτενώς, όπως ο ίδιος είπε, στο επόμενο Συμβούλιο Κορυφής της ΕΕ το τί έχει γίνει».

Επανέλαβε ότι «η πρόθεση του Προέδρου της Δημοκρατίας, η πρόθεση της ελληνοκυπριακής πλευράς είναι η επανάληψη των συνομιλιών το συντομότερο δυνατόν από εκεί όπου διακόπηκαν».

Σε ερώτηση αν ο Πρόεδρος μίλησε με τους αρχηγούς για το θέμα του κ. Κοτζιά, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι «δεν υπάρχει κανένα θέμα του κ. Κοτζιά». «Έχει επαναληφθεί και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και χθες το βράδυ ότι η σύμπνοια μεταξύ Αθηνών – Λευκωσίας ήταν τέτοια, η οποία επέτρεψε μάλιστα να γίνουν κάποια βήματα», επεσήμανε.

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι συνεχή επαφή με αγαστή και αδελφική συνεργασία με τον Έλληνα Πρωθυπουργό», πρόσθεσε.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: