Συντριβή μικρού αεροσκάφους με προσωπικό της FRONTEX στη Μάλτα: Τουλάχιστον 5 νεκροί




Γάλλοι είναι τα πέντε θύματα της συντριβής του μικρού αεροσκάφους στη Μάλτα, σύμφωνα με πηγή του αεροδρομίου. Δεν έχει γίνει γνωστό εάν πρόκειται για στρατιωτικούς ή πολίτες.

Δεν υπάρχουν αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ενωσης μεταξύ των θυμάτων της συντριβής του μικρού αεροσκάφους στη Μάλτα. Η πτήση δεν είχε σχέση με δραστηριότητες της ΕΕ, δήλωσε στο Twitter η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι.

Μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν αρχικά την πληροφορία ότι επρόκειτο να αεροπλάνο του Λουξεμβούργου ναυλωμένο από τη Frontex. Η πληροφορία διαψεύσθηκε από την ίδια την ευρωπαϊκή υπηρεσία.

Η συντριβή του αεροσκάφους, το οποίο κατευθυνόταν στη Μιζουράτα της Λιβύης, έγινε περίπου στις 8:30 ώρα Ελλάδας, λίγη ώρα μετά την απογείωσή του. Τα σωστικά συνεργεία αναζητούν επιζώντες, ενώ προς το παρόν δεν είναι γνωστή η υπηκοότητα των επιβαινόντων. Το αεροσκάφος, ένα Metroliner, μπορεί να μεταφέρει έως και 10 άτομα. Σύμφωνα με την εφημερίδα The Times of Malta, το αεροσκάφος είχε ναυλωθεί από το Λουξεμβούργο για να τους αξιωματούχους της Frontex.

24/10/2016 10:34
ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters
Βαλέτα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: