Δώδεκα μήνες το χρόνο τουρισμός στην Αττική: Η στρατηγική της Ρένας και της Έλενας




Η στρατηγική ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος της Αττικής και η προώθηση και προβολή της διεθνώς, ως τουριστικού προορισμού 12 μήνες τον χρόνο, μέσω ενός συνεκτικού πλαισίου συνεργασίας, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης της περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου, με την αν. υπουργό Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, παρουσία και του γεν γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, Γιώργου Τζιάλλα.

Ειδικότερα εξετάστηκε η αναβάθμιση της τουριστικής ταυτότητας της Περιφέρειας Αττικής, με έργα προτεραιότητας που αφορούν μεταξύ άλλων, σε αναπλάσεις χώρων και στον εκσυγχρονισμό κτιριακών υποδομών σε τουριστικούς προορισμούς.

Επίσης συζητήθηκε η προοπτική ένταξης των συγκεκριμένων έργων σε συγχρηματοδοτούμενα τομεακά προγράμματα του ΕΣΠΑ και του ΠΕΠ Αττικής, το ενδεχόμενο συνδιοργάνωσης αθλητικών και πολιτιστικών γεγονότων, η δημιουργία ψηφιακών πολυθεματικών χώρων πολιτισμού και τουρισμού καθώς και η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών με στόχο την εξυπηρέτηση των επισκεπτών σε σημεία πολιτιστικού και τουριστικού ενδιαφέροντος.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: