Στις 29 Απριλίου η απόφαση του δικαστηρίου για την φονική φωτιά στο Μάτι: Σχεδόν έξι χρόνια μετά την τραγωδία

File Photo: Στη σειρά μακάβρια κουφάρια καμένων αυτοκινήτων στο Μάτι. ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας




Σχεδόν έξι χρόνια μετά την τραγωδία στο Μάτι, με τους 104 νεκρούς από τη φονική πυρκαγιά και τους δεκάδες εγκαυματίες, ολοκληρώθηκε σήμερα η δίκη με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης και οι δικαστές ξεκινούν τη διάσκεψή τους προκειμένου να ανακοινώσουν την απόφαση τους για τους συνολικά 21 κατηγορουμένους.

Το Δικαστήριο ανακοίνωσε ότι η απόφαση θα ανακοινωθεί στις 29 Απριλίου, Μεγάλη Δευτέρα και θα αφορά στην ενοχή ή μη των κατηγορουμένων που δικάστηκαν στην πολύμηνη δίκη για πλημμελήματα, ανθρωποκτονίες και σωματικές βλάβες από αμέλεια.

Οι περισσότεροι από τους κατηγορουμένους  ήταν τότε στελέχη του κρατικού μηχανισμού, Πυροσβεστικής, Πολιτικής Προστασίας αλλά και αυτοδιοικητικοί παράγοντες, δήμαρχοι της περιοχής και η τότε περιφερειάρχης  Ρένα Δούρου.

Συνολικά οι κατηγορούμενοι είναι 21 μαζί με τον ηλικιωμένο που δικάστηκε γιατί έβαλε τη φωτιά στο Νταού Πεντέλης και εξαπλώθηκε με τα γνωστά φονικά αποτελέσματα.

  • Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας Παναγιώτης Μανιάτης έχει προτείνει την ενοχή 9 κατηγορούμενων και την αθώωση συνολικά 12 προσώπων μεταξύ των οποίων η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλ. Ψινάκης.

 

Ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του τότε υπαρχηγού της Πυροσβεστικής, Βασίλη Ματθαιόπουλου, του τότε αρχηγού του ΠΣ, Σωτήριου Τερζούδη, του τότε επικεφαλής του ΕΣΚΕ, Ιωάννη Φωστιέρη, του τότε διοικητή της ΔΙΠΥΝ Αθηνών, Νίκου Παναγιωτόπουλου, του τότε διοικητή της ΔΙΠΥΝ, Ανατολικής Αττικής, Χαράλαμπου Χιόνη, του αντιδημάρχου Μαραθώνα, Βάιου Θανασιά, του τότε δημάρχου Ραφήνας-Πικερμίου, Ευάγγελου Μπουρνούς, του τότε αντιδημάρχου Ραφήνας, Αντ. Παλπατζή και του κατοίκου Πεντέλης Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου. Σύμφωνα με τη εισαγγελική εισήγηση, για αυτούς τους κατηγορούμενους και ανάλογα με την εμπλοκή του καθενός, αποδείχθηκαν οι πράξεις της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή και της σωματικής βλάβης από αμέλεια, καθώς και αυτή και του εμπρησμού από αμέλεια που αφορά τον κ. Αγγελόπουλο, κάτοικο Πεντέλης.

 

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Οβίδα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου βρέθηκε στην Πλατεία Κυψέλης κατά τις εργασίες για το Μετρό: Σπεύδουν πυροτεχνουργοί * Διακοπή κυκλοφορίας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: