Δεν γλύτωσε την αρθροσκόπηση ο Λέσκοτ: ‘Εξω από τα γήπεδα για δύο μήνες




Ευσεβείς πόθοι αποδείχθηκαν οι ελπίδες της ΑΕΚ για σύντομη αποκατάσταση του προβλήματος που αντιμετωπίζει ο Τζόλεον Λέσκοτ. Μόλις δύο 24ωρα μετά την επιστροφή του από την Αγγλία, αποφασίστηκε ότι το πρόγραμμα αποθεραπείας δεν οδηγεί πουθενά και η αθροσκόπηση είναι απαραίτητη.

Έτσι, ο 34χρονος σέντερ μπακ φεύγει ξανά για την πατρίδα του προκειμένου να υποβληθεί σε επέμβαση αφαίρεσης χόνδρου από το γόνατο. Θα παραμείνει εκεί για το πρώτο στάδιο της αποθεραπείας του, περίπου για 10 ημέρες. Ο χρόνος που θα απαιτηθεί για την πλήρη αποκατάσταση και επανένταξή του θα προσδιοριστεί με βάση τα ευρήματα της αρθροσκόπησης.

Ωστόσο, δεν μπορεί να είναι μικρότερος των δύο μηνών, κάτι που σημαίνει ότι ο Τζόλεον Λέσκοτ επιστρέφει το 2017. Κι αυτό με βάση τις μετριοπαθείς εκτιμήσεις, αφού το χειρότερο σενάριο φτάνει πολύ μακριά…

Ο έμπειρος μπακ τραυματίστηκε πριν από δέκα ημέρες, ενώ γυμναζόταν στην πατρίδα του όπου βρέθηκε με ολιγοήμερη άδεια. Επέστρεψε στα Σπάτα με το γόνατό του να είναι εμφανώς πρησμένο και την περασμένη Πέμπτη μετέβη εκ νέου στην Αγγλία για να υποβληθεί σε αρθροσκόπηση από τον προσωπικό του ιατρό, Αντι Γουϊλιαμς.

Ωστόσο, μετά από επικοινωνία του Γουϊλιαμς με τον Λάκη Νικολάου, αποφασίστηκε να δοθεί στον παίκτη μία ευκαιρία, μήπως καταφέρει να γλυτώσει την επέμβαση. Ετσι, γύρισε στην Αθήνα με ειδικό πρόγραμμα δύο εβδομάδων, κατά τη διάρκεια του οποίου θα φαίνονταν οι αντοχές του. Το πρόγραμμα αυτό άρχισε τη Δευτέρα. Ομως, μόλις δύο ημέρες μετά, πάρθηκε μία νέα απόφαση την οποία η ΑΕΚ ερμηνεύει ως εξής: «Δεν γινόταν να αποφύγει την αθροσκόπηση, ούτε είχε νόημα να περιμένουμε δύο εβδομάδες και να χάνουμε χρόνο με αμφίβολο αποτέλεσμα του όποιου προγράμματος αποκατάστασης».

Τώρα, για τους λόγους του «πήγαιν’έλα» στην Αγγλία, οι «κιτρινόμαυροι» εξηγούν ότι ήταν επιλογή του Λέσκοτ και δεν ήταν δυνατόν να του επιβληθεί να αγνοήσει τον γιατρό στον οποίο έχει απόλυτη εμπιστοσύνη. Πάντως, επισημαίνουν, η λύση της αρθροσκόπησης ήταν αυτή που είχε προκρίνει από την αρχή ο Λάκης Νικολάου.

«Ο γέγονε, γέγονε». Η ΑΕΚ χάνει για αρκετά μεγάλο διάστημα το πιο «βαρύ» όνομα που είχε αποκτήσει ως μεταγραφή στη δεκαετία που διανύουμε. Την ίδια στιγμή, ο παρτενέρ του στο κέντρο της άμυνας, Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να εγγυηθεί ότι θα «βγάλει» 30 ματς έως το τέλος της σεζόν. Αρα, ο «Δικέφαλος» βρίσκεται μπροστά στο δίλημμα μιας νέας μεταγραφικής περιπέτειας με στόχο έναν κεντρικό αμυντικό πρώτης γραμμής. Θυμίζουμε ότι και το καλοκαίρι, η συγκεκριμένη θέση θεωρητικά δεν «έκαιγε» την ομάδα από τη στιγμή που είχε αποκτηθεί ο Τσιγκρίνσκι. Ηταν επιμονή του Κετσπάγια, που ώθησε τη διοίκηση στο συγκεκριμένο θέμα. Αν θα γίνει κάτι παρόμοιο και ενόψει της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου, είναι κάτι που θα κριθεί από αρκετούς παράγοντες στο άμεσο μέλλον…

 

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: