Η Ολλανδία στηρίζει τις προσπάθειες για διακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων




Τη στήριξη της Ολλανδίας στις προσπάθειες που καταβάλλει η Κυπριακή Δημοκρατία για επίλυση του θέματος της διακρίβωσης της τύχης των αγνοουμένων, εξέφρασε η πρέσβης της χώρας Nathalie Jaarsma.

Η κ. Jaarsma που είχε συνάντηση σήμερα με τον Επίτροπο Προεδρίας Φώτη Φωτίου στο Γραφείο του, εξέφρασε παράλληλα την προθυμία και ετοιμότητα της Ολλανδίας να συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο κ. Φωτίου ενημέρωσε εκτενώς την Πρέσβειρα για τις προσπάθειες που καταβάλλονται για διακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων και για θέματα των αρμοδιοτήτων του.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Φωτίου σημείωσε τα προβλήματα που προκύπτουν από τη στάση της Τουρκίας στο θέμα της επίλυσης αυτού του ανθρωπιστικού ζητήματος και αναφέρθηκε συγκεκριμένα στη μείωση του ρυθμού ανεύρεσης λειψάνων για σκοπούς ταυτοποίησης δυσχεραίνοντας έτσι το έργο της ΔΕΑ.

Ο Επίτροπος Προεδρίας ζήτησε τη συνδρομή της Ολλανδίας και μέσω της ΕΕ ώστε να ασκηθεί πίεση προς την πλευρά της Τουρκίας να συμβάλει εποικοδομητικά στην επίλυση του ανθρωπιστικού αυτού προβλήματος.

ΚΥΠΕ, Λευκωσία, Κύπρος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: