Μπαράζ ασφαλιστικών μέτρων από διεκδικητές τηλεοπτικών αδειών: Σε εξέλιξη η διαδικασία




Ασφαλιστικά μέτρα κίνησαν ο ένας έναντι του άλλου διεκδικητή των τηλεοπτικών αδειών, αλλά και κατά της όλης διαδικασίας δημοπράτησης η οποία συνεχίζεται με τις θύρες σφραγισμένες στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα.

Την αρχή έκανε ο τηλεοπτικός σταθμός STAR, ο οποίος νωρίς το πρωί της Τετάρτης, θυροκόλλησε στο κτίριο φάκελο με ασφαλιστικά μέτρα κατά της διεκδίκησης τηλεοπτικής άδειας από επιχειρησιακό σχήμα στο οποίο επικεφαλής είναι ο κ. Καλογρίτσας.

Σύμφωνα με τον νομικό εκπρόσωπο του STAR, με τα ασφαλιστικά μέτρα ζητείται ο αποκλεισμός της εταιρίας Καλογρίτσα επειδή στους καταστατικούς σκοπούς της εμπεριέχονται κι άλλες δραστηριότητες εκτός από τις ραδιοτηλεοπτικές.

Ακολούθησε φάκελος με ασφαλιστικά μέτρα από τον τηλεοπτικό σταθμό του Alpha, ο οποίος επίσης θυροκολλήθηκε στα κάγκελα του περιβόλου του κτιρίου της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Στο φάκελο περιέχονται ασφαλιστικά μέτρα κατά της υποψηφιότητας Καλογρίτσα αλλά και κατά τις διεκδίκησης τηλεοπτικών αδειών από τους Ιβάν Σαββίδη με την εταιρεία DIMERA, τον Γ. Αλαφούζο με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Κατά τον νομικό εκπρόσωπο του σταθμού, οι υποψηφιότητες αυτές παρουσιάζουν παρατυπίες.

Και ακολούθησε θυροκόλληση ασφαλιστικών μέτρων από το κανάλι του ΑΝΤ1 που κινείται εναντίον της DIMERA του Ιβάν Σαββίδη. Αλλά και από το κανάλι του ΣΚΑΙ κατά των τεσσάρων νέων διεκδικητών αλλά και κατά της δημοπρασίας όπως διεξάγεται.

Τέλος επίδοση ασφαλιστικών μέτρων κατά της διαδικασίας συνολικά έγινε και από τον τηλεοπτικό σταθμό MEGA του οποίου ο φάκελος υποψηφιότητας έχει απορριφθεί λόγω ελλείψεων.

Συνολικά θυροκολλήθηκαν έξι φάκελοι. Πρόκειται για παλαιά και νεότερα ασφαλιστικά μέτρα που θα συζητηθούν συνολικά στις 16 του Σεπτέμβρη και αφορούν στη διαγωνιστική διαδικασία χορήγησης των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών, 3 εκατ.

http://mignatiou.com/2016/08/asfalistika-metra-apo-star-ke-alpha-kata-simmetochis-kalogritsa-ke-allon-ipopsifion/

http://mignatiou.com/2016/08/plirofories-gia-anakinosi-se-liges-ores-ton-nikiton-ton-tileoptikon-adion/

http://mignatiou.com/2016/08/pliri-diafania-vlepi-i-gerovasili-gia-tileoptikes-adies-mavro-se-90-imeres/

Ελένη Μαυρούλη, ΚΥΠΕ, Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: