Τσίπρας στον Παπαχελά: Δεν διαπραγματεύθηκα ποτέ την έξοδο της χώρας από το ευρώ




Ουδέποτε διαπραγματεύθηκα την έξοδο της χώρας από το ευρώ. Η μετάβαση στην κανονικότητα θα είναι σταδιακή και για ένα μεγάλο τμήμα του ελληνικού λαού επώδυνη. Γι’ αυτό πρέπει να δουλέψουμε όλοι, απάντησε ο πρωωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον Αλέξη Παπαχελά, σε συνέντευξη που μεταδόθηκε σήμερα το βράδυ από την τηλεόραση του Σκάι.

Επίσης τόνισε ότι “δεν υπήρξε καμία συζήτηση εμπλοκής του στρατού σε περίπτωση “Plan B”. Αναφέρεστε σε μια συζήτηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη που αφορούσε περίοδο παρατεταμένης κρίσης”, είπε.

Την απευθείας εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό, και ενίσχυση του λαϊκού παράγοντα με διεξαγωγή δημοψηφισμάτων, σχεδιάζει ο Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο της αναθεώρησης του Συντάγματος, όπως αποκαλύπτει σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ και τον Αλέξη Παπαχελά. Η συνέντευξη μεταδίδεται αυτή την ώρα.

Όπως τονίζει ο κ. Τσίπρας, η απευθείας εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό αποτελεί «ώριμη σκέψη». «Όταν έχεις τη δυνατότητα να εκλεγείς κοινοτάρχη, όταν έχεις τη δυνατότητα να εκλέγεις δήμαρχο, να μην έχεις άποψη για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας;» διερωτάται ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας δηλώνει πρόθυμος να κουβεντιάσει για το θέμα των αρμοδιοτήτων του ΠτΔ, ξεκαθαρίζει πάντως ότι δεν επιθυμεί δυαρχία εξηγώντας πως δεν είναι εποικοδομητική.

«Βασικός άξονας μιας αναθεώρησης είναι οι ώριμες αλλαγές για εγνωσμένες δυσλειτουργίες, με την ενίσχυση του λαϊκού παράγοντα, όπως δημοψηφίσματα» τονίζει.

Αφότου διευκρινίζει ότι δημοψήφισμα για τη συνταγματική αναθεώρηση δεν προβλέπεται, ο πρωθυπουργός αποσαφηνίζει πως «το δημοψήφισμα ενδεχομένως να γίνει συμβουλευτικά. Θεσμικά, αυτό που κατοχυρώνει την συμμετοχή του λαού στην αναθεώρηση, είναι η απλή αναλογική για να έχει δημοψηφισματικό χαρακτήρα η συνταγματική αναθεώρηση» σημειώνει

Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/320404/tsipras-ston-skai-apeutheias-eklogi-ptd-apo-to-lao-kai-dimopsifismata–14-7-2016/#ixzz4EPqf4vdf
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: