Νύχτα αγωνίας στη Λίμνη Ευβοίας: Συνεχίζει το καταστροφικό της “έργο” η πυρκαγιά




Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες θα δώσουν και απόψε οι επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής που βρίσκονται στη Βόρεια Εύβοια και προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά που κατακαίει δασική έκταση από χθες το μεσημέρι.

Το σημαντικότερο πρόβλημα εντοπίζεται πλέον στην περιοχή κοντά στην κωμόπολη της Λίμνης, όπου και η μεγαλύτερη ανησυχία πυροσβεστών και κατοίκων είναι να μην πνεύσουν το βράδυ βόρειοι άνεμοι, καθώς κάτι τέτοιο θα κατευθύνει τις φλόγες προς την πόλη.

Λόγω της νύχτας δεν μετέχουν πλέον στις προσπάθειες πυρόσβεσης τα εναέρια μέσα παρά μόνο τα επίγεια. Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί, ότι έχουν δημιουργηθεί οι κατάλληλες αντιπυρικές ζώνες για να αποτραπεί η επέκταση της πυρκαγιάς. Στην περιοχή επιχειρούν περίπου 150 πυροσβέστες με 48 οχήματα.

Στην Λίμνη Ευβοίας θα βρεθεί αύριο το πρωί και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

— «Με τη μεγάλη συγκέντρωση των δυνάμεων πυρόσβεσης και βοηθούντος των ανέμων, η κωμόπολη της Λίμνης δεν κινδυνεύει» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας που παρακολουθεί τις εξελίξεις γύρω από την μεγάλη πυρκαγιά στη Βόρεια Εύβοια.

Στη μάχη με τις φλόγες έχουν ριχθεί μεγάλες επίγειες δυνάμεις αλλά και έξι πυροσβεστικά αεροπλάνα καθώς και έξι ελικόπτερα, προσπαθώντας να θέσουν εκ νέου υπό έλεγχο την πυρκαγιά.

Ο κ. Τόσκας εξήγησε πως σύμφωνα με την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί μετά τις τεράστιες προσπάθειες των πυροσβεστών, δεν υπάρχει κίνδυνος κατοικημένες περιοχές, αλλά και πως οι δυνάμεις θα είναι σε επιφυλακή τις επόμενες ημέρες για να αποφευχθεί οποιαδήποτε αναζωπύρωση της πυρκαγιάς.

Ενισχύονται οι δυνάμεις πυρόσβεσης με ερπυστριοφόρα μηχανήματα για διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες που δίνουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής υπηρεσίας προκειμένου να τιθασεύσουν το πύρινο μέτωπο στην Βόρεια Εύβοια, που έχει καταστρέψει χιλιάδες στρέμματα δασικών εκτάσεων.

Εν τω μεταξύ προς ενίσχυση των δυνάμεων κατάσβεσης – που θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας – έφτασαν τα μεσάνυχτα στο λιμάνι του Αγιόκαμπου με το φέρυ μποτ από την Στερεά Ελλάδα δύο μεγάλα ερπυστριοφόρα εκσκαφικά μηχανήματα ιδιωτικής εταιρείας, τα οποία με τρεις νταλίκες και συνοδεία οχημάτων της αστυνομίας και της Πυροσβεστικής κατευθύνονται προς τη φωτιά, προκειμένου να ξεκινήσουν μέσα στις επόμενες ώρες την διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών για να ελεγχθεί το πύρινο μέτωπο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: