Εκτός ελέγχου η πυρκαγιά στην Εύβοια: ‘Εχουν καεί χιλιάδες στρέμματα δάσους




Παρά τα ενθαρρυντικά σημάδια το πρωί της Κυριακής, η εικόνα από την πυρκαγιά στην βόρεια Εύβοια είναι και πάλι εξαιρετικά ανησυχητική καθώς επανήλθε σε φάση εξέλιξης εκτός ελέγχου.

Ήδη τις τελευταίες ώρες ενισχύονται εκ νέου τόσο οι εναέριες όσο και οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής στην περιοχή. Πλέον από νωρίτερα το μεσημέρι επιχειρούν πέντε ελικόπτερα και πέντε αεροσκάφη, 120 πυροσβέστες με 48 οχήματα, 48 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 30 στρατιώτες, επτά μηχανήματα, 11 βυτιοφόρα και αναμένονται εντός των επομένων ωρών άλλα 1 οχήματα από την κεντρική Μακεδονία, 10 άτομα πεζοπόρο τμήμα από τη δυτική Μακεδονία και 22 άτομα από τη Θεσσαλονίκη.

Το βάρος των προσπαθειών έχει πέσει την ώρα αυτή στην περιοχή Κατούνια, δύο με τρία χιλιόμετρα από την λίμνη Ευβοίας. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ έχουν ήδη καεί μια μικρή ξενοδοχειακή μονάδα, μια εξοχική κατοικία καθώς και αποθήκες, ενώ μεγάλη φαίνεται ότι είναι η καταστροφή σε ζωικό κεφάλαιο και κτηνοτροφικές μονάδες. Επίσης, τεράστια είναι η οικολογική καταστροφή καθώς εκτιμάται ότι έχουν γίνει στάχτη περισσότερα από 20.000 στρέμματα πυκνού πευκοδάσους, και μάλιστα ενός πευκοδάσους που είχε ξανά καεί το 1977.

Η φωτιά ξεκίνησε από την περιοχή Φαράκλα στις 12.00 το μεσημέρι του Σαββάτου και έφτασε σε λίγες ώρες πάνω από την παραθαλάσσια περιοχή Κατούνια της Λίμνης Ευβοίας.

Οι 6 καλόγριες της Μονής Γαλατάκη φθάνουν στη Λίμνη με καΐκι μετά την εκκένωση της Μονής λόγω της πυρκαγιάς, την Κυριακή 31 Ιουλίου 2016, στην Εύβοια. Ανυπολόγιστη είναι η καταστροφή που άφησε στο πέρασμα της η πύρινη λαίλαπα στη βόρεια Εύβοια, καθώς εκτιμάται ότι έχουν καεί περίπου 20.000 στρέμματα δάσους. ΑΠΕ-ΜΠΕ, STR
Οι 6 καλόγριες της Μονής Γαλατάκη φθάνουν στη Λίμνη με καΐκι μετά την εκκένωση της Μονής λόγω της πυρκαγιάς, την Κυριακή 31 Ιουλίου 2016, στην Εύβοια. Ανυπολόγιστη είναι η καταστροφή που άφησε στο πέρασμα της η πύρινη λαίλαπα στη βόρεια Εύβοια, καθώς εκτιμάται ότι έχουν καεί περίπου 20.000 στρέμματα δάσους. ΑΠΕ-ΜΠΕ, STR

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ETHNOS.GR: Ανυπολόγιστη είναι η οικολογική καταστροφή από την πύρινη λαίλαπα στη βόρεια Εύβοια. Οι πυροσβέστες δίνουν μάχη για να αποτρέψουν την επέκτασή της και συνεχίζουν την προσπάθεια κατάσβεσης με όλα τα μέσα από τις πρώτες πρωινές ώρες καθώς η κατάσταση παραμένει ανεξέλεγκτη. Στην περιοχή Κατούνια της Λίμνης κάηκε ένα συγκρότημα ενοικιαζόμενων δωματιών καθώς και μία εξοχική κατοικία, μία ταβέρνα και αποθήκες.

Αυτή την ώρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν επικεντρώσει το έργο τους στην περιοχή Κατούνια, περίπου δύο με τρία χιλιόμετρα από τη Λίμνη όπου έχει εκκενωθεί ένα μοναστήρι ενώ κάηκαν ολοσχερώς μία ξενοδοχειακή μονάδα, ένα εξοχικό, μία ταβέρνα και αποθήκες

Η καταστροφή είναι ανυπολόγιστη από την πύρινη λαίλαπα στη βόρεια Εύβοια. Το πύρινο μετωπο ξεπερνάει τα 12-15 χιλιόμετρα και υπάρχουν εκτιμήσεις για 20.000 καμένα στρέμματα δάσους.

Το πρώτο φως της ημέρας δείχνει μια τεράστια οικολογική καταστροφή στην περιοχή της Λίμνης. Η φωτιά ξεκίνησε από την περιοχή Φαράκλα στις 12.00 το μεσημέρι του Σαββάτου και έφτασε σε λίγες ώρες πάνω από την παραθαλάσσια περιοχή Κατούνια της Λίμνης.

Τα πυροσβεστικά αεροπλάνα και τα ελικόπτερα ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί τις πτήσεις, ενώ όλη τη νύχτα 120 πυροσβέστες έδιναν μάχη για να αποτρέψουν την επέκτασή της.

Πληροφορίες από ΚΥΠΕ, ΑΠΕ, ethnos.gr

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: