Βούλτεψη: “Τσίπρας και Καμμένος τρίβουν τα χέρια τους για το BREXIT”




«Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη Βρετανία αποτελεί την οδυνηρή συνέπεια του λαϊκισμού και του πολιτικού τυχοδιωκτισμού», τονίζει σε συνέντευξή της στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Σοφία Βούλτεψη.

Η βουλευτής της ΝΔ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας ότι η Ευρώπη κινδυνεύει με συρρίκνωση, προσθέτοντας ότι στον κόσμο μας γίνονται ιστορικά λάθη που θα έχουν σοβαρές συνέπειες.

«Πιστεύω ότι κατά βάθος οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος αυτή τη στιγμή τρίβουν τα χέρια τους. Αυτοί ξεκίνησαν τον χορό του λαϊκισμού στην Ευρώπη, αποτέλεσαν το υπομόχλιο, το πρώτο υπομόχλιο», αναφέρει η κ. Βούλτεψη και προσθέτει: «Να ξέρουν όμως αυτοί που χαίρονται πως υπάρχουν και χειρότερα από μία οικονομική κρίση».

Ερωτηθείσα για τον αντίκτυπο του BREXIT στην Ελλάδα, είπε πως φυσικά και θα έχει αντίκτυπο, καθώς η Ελλάδα είναι μια αδύναμη χώρα, η οποία στηρίζεται στον τουρισμό της, και σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία παρατηρείται πτώση των τουριστικών ροών.

Όσον αφορά για το ενδεχόμενο αναβίωσης εθνικιστικών τάσεων στο νέο πολιτικό σκηνικό που διαμορφώνεται, απάντησε θετικά λέγοντας ότι εθνικιστικές τάσεις υπάρχουν στην Ευρώπη, καθώς ορισμένοι σε διάφορες χώρες εκμεταλλευόμενοι την οικονομική κρίση προσπαθούν να πείσουν ότι η επιστροφή σε εθνικό νόμισμα θα φέρει και χρήματα.

«Η αλήθεια βέβαια είναι εντελώς διαφορετική. Ο λαϊκιστής το μόνο που κάνει είναι να ισοπεδώνει τον λαό του στη φτώχεια, ο λαϊκιστής δεν έχει χρήματα, δεν έχει κάτι παραπάνω από αυτόν ο οποίος βάζει μέτρα, άρα λοιπόν έχει να πετύχει κάτι ουσιαστικά χειρότερο, να πάει δηλαδή το λαό στην απόλυτη φτωχοποίηση», εξηγεί η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

AΠΕ-ΜΠΕ, Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: