Καταιγίδα έπληξε πολλές περιοχές της χώρας: Υδροστρόβιλοι εμφανίστηκαν στη Χαλκιδική




Μνήμες του περασμένου Σεπτεμβρίου, όταν έπληξε το νησί μια πρωτοφανής θεομηνία, αφήνοντας πίσω της εικόνες «Αποκάλυψης» ξύπνησαν το μεσημέρι στη Σκόπελο, όταν εκδηλώθηκε σφοδρή καταιγίδα. Ευτυχώς αυτή τη φορά το φαινόμενο κράτησε μόνο μισή ώρα και οι ζημιές που προκάλεσε ήταν περιορισμένες και ελεγχόμενες.

Λίγη ώρα νωρίτερα, βορειότερα, το εντυπωσιακό θέαμα των υδροστρόβιλων εντυπωσίαζε κατοίκους και τουρίστες στη Χαλκιδική, ενώ ισχυρές καταιγίδες έπλητταν διάφορες περιοχές της χώρας. Οι ουρανοί «άνοιξαν» στη 1 το μεσημέρι στη Χώρα της Σκοπέλου, μετατρέποντας τους κατηφορικούς δρόμους και σοκάκια σε χειμάρους και την παραλία σε λιμνοθάλασσα, πλημμυρίζοντας σπίτια και καταστήματα. Η πυροσβεστική δέχτηκε έξι κλήσεις από ιδιοκτήτες και επενέβη για την άντληση υδάτων, ενώ κάτοικοι και τουρίστες κλείστηκαν στα καταλύματά τους, φοβούμενοι για τα χειρότερα, αναφέρει το Έθνος.

Την ίδια ώρα σημειώνονταν κατολισθήσεις στον περιφερειακό δρόμο της Χώρας και στη θέση Ράχες, όπου έκλεισε ο δρόμος. Το φαινόμενο κόπασε μισή ώρα μετά την έναρξή του και τα συνεργεία του Δήμου Σκοπέλου που κινητοποιήθηκαν για την αποκατάσταση των ζημιών διαπίστωσαν πως η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη.

Άνοιξαν οι ουρανοί στην Σκόπελο

«Υπήρξαν φόβοι για επανάληψη της περσινής καταστροφής, αλλά ευτυχώς οι υποδομές άντεξαν», δήλωσε ο δήμαρχος του νησιού, Χρήστος Βασιλούδης. Δεν αναφέρθηκαν ζημιές σε ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα.
Στις 23 Σεπτεμβρίου η νεροποντή που κράτησε 5 ώρες προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές σε οδικό δίκτυο, λιμάνι, υποδομές, σπίτια, επιχειρήσεις και αυτοκίνητα. Στο λιμάνι άνοιξε κρατήρας διαμέτρου δεκάδων μέτρων και «κατάπιε» πολλά αυτοκίνητα.

Ισχυρή καταιγίδα έπληξε δύο φορές χθες τη Θεσσαλονίκη –νωρίς το πρωί και το απόγευμα- προκαλώντας προβλήματα κυρίως στην κυκλοφορία των οχημάτων, ενώ στην περιοχή ανοιχτά της Φούρκας και του Ποσειδίου Χαλκιδικής, στα νοτιοδυτικά της χερσονήσου της Κασσάνδρας, κάτοικοι και επισκέπτες θαύμασαν και απαθανάτισαν το εντυπωσιακό φαινόμενο των υδροστρόβιλων.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: