“Αδειάζει” τον Φίλη το Μαξίμου: Δεν παραιτούμαι, ακροδεξιά το “Παραιτηθείτε”, απαντά ο υπουργός




«Η ΝΔ ψάχνει αγωνιωδώς ατζέντα και πιάνεται από όπου μπορεί», σχολιάζουν κυβερνητικές πηγές για την αντίδραση της ΝΔ στις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη αναφορικά με την κινητοποίηση του «Παραιτηθείτε», απόψεις που κατά τις ίδιες πηγές είναι προσωπικές.

Οι ίδιες πηγές παραπέμπουν επίσης στη δήλωση που έκανε σήμερα ο Πάνος Σκουρλέτης και σημειώνουν ότι το δικαίωμα στην πολιτική διαμαρτυρία είναι ελεύθερο.

— Ότι δεν σκοπεύει να παραιτηθεί, ξεκαθάρισε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, απαντώντας σε σχετική ανακοίνωση της ΝΔ, που ζητούσε την παραίτησή του.

«Ούτε η κυβέρνηση ούτε εγώ προσωπικά σκοπεύουμε να προσφέρουμε αυτό το δώρο στον κ. Μητσοτάκη», αναφέρει ο κ. Φίλης και προσθέτει ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η ΝΔ ζητά την παραίτησή του.

«Τώρα, που ο κ. Μητσοτάκης έχει αγκαλιάσει το ακροδεξιάς κατεύθυνσης κίνημα “Παραιτηθείτε” είναι φυσιολογικό να εντάσσει και τη δική μου παραίτηση στο γενικότερο αίτημά του» σχολιάζει.

Από την πλευρά της ΝΔ, ο τομεάρχης Παιδείας, Μάξιμος Χαρακόπουλος, επέμεινε στη θέση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί παραίτησης. Πιο συγκεκριμένα, σχολιάζοντας την απάντηση του κ. Φίλη ανέφερε: «Η κυβέρνηση δείχνει να εκτροχιάζεται σε καθεστωτικές λογικές, υπό την πίεση πανικού που της δημιουργεί η καθολική απαξίωση που λαμβάνει από την κοινωνία. Τα όσα ανέφερε ο κ. Φίλης […] συνιστούν μέγιστο ατόπημα, το οποίο διορθώνεται μόνον με παραίτηση του υπουργού Παιδείας, ή με την αποπομπή του από τον πρωθυπουργό. Σε διαφορετική περίπτωση σύμπασα η κυβέρνηση θα παραμείνει έκθετη έναντι του ελληνικού λαού».

Πληροφορίες από Αθηνά Καστρινάκη, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: