Βγενόπουλος: Δεν ενημερώθηκα για δέσμευση λογαριασμών και έλεγχο φοροδιαφυγής




Για δημοσιεύματα περί «δήθεν φοροδιαφυγής 200 εκατομμυρίων ευρώ» και περί «δήθεν δέσμευσης τραπεζικών του λογαριασμών» κάνει λόγο σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο επιχειρηματίας και πρόεδρος της MIG Ανδρέας Βγενόπουλος.

Όπως αναφέρει ο ίδιος, η ειδησεογραφική ελληνική ιστοσελίδα «Παραπολιτικά» προχώρησε σε ανάρτηση σύμφωνα με την οποία δεσμεύθηκαν οι τραπεζικοί του λογαριασμοί και ελέγχεται για φοροδιαφυγή ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ.

«Μετά από μεγάλη προσπάθεια πληροφορήθηκα και εγώ ότι πράγματι υπάρχει σε εξέλιξη κάποια διαδικασία, επειδή οι `πιστώσεις` στους τραπεζικούς μου λογαριασμούς στο διάστημα από 1/1/2002 μέχρι 31/12/2012 ήταν περίπου 200 εκατ. ευρώ μεγαλύτερες από τα δηλωθέντα και φορολογηθέντα εισοδήματα μου» αναφέρει ο Ανδρέας Βγενόπουλος στην ανακοίνωση.
Υποστηρίζει ότι η διαφορά είναι ότι με την λέξη «πιστώσεις» υπολογίζονται και τα ίδια ποσά που μεταφέρονται από καταθέσεις όψεως σε καταθέσεις προθεσμίας και αντιστρόφως κ.ο.κ. «Άνθρακες ο θησαυρός» σημειώνει συμπληρώνοντας ότι αν μετά τις διαρροές προς τον Τύπο κληθεί να προσκομίσει τα σχετικά στοιχεία, «η υπόθεση θα περαιωθεί».

Και κλείνει την ανακοίνωση εκφράζοντας τον αποτροπιασμό του «για την αναίτια, όπως σημειώνει, δυσφήμηση» που υφίσταται πριν πληροφορηθεί τίποτε επισήμως και του δοθεί η δυνατότητα να δώσει εξηγήσεις επί αυτών που του καταλογίζονται. «Ο νοών νοείτο» καταλήγει.

Στο πλαίσιο έρευνας φοροδιαφυγής δεσμεύτηκαν τραπεζικοί λογαριασμοί και θυρίδες του Βγενόπουλου

Ο επικεφαλής των Οικονομικών Εισαγγελέων Παναγιώτης Αθανασίου έδωσε εντολή να δεσμευτούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του Ανδρέα Βγενόπουλου αλλά και το περιεχόμενο των τραπεζικών του θυρίδων στο πλαίσιο έρευνας για εικαζόμενη φοροδιαφυγή.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η εντολή εντάσσεται στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διερευνά το αδίκημα της φοροδιαφυγής για εκατοντάδες μεγαλοκαταθέτες από την Ελλάδα τα ονόματα των οποίων περιλαμβάνονται στους καταλόγους που περιέχονται στα 65 cd που έχουν λάβει οι οικονομικοί εισαγγελείς από ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα.

Κατά τις ίδιες πηγές, ο κ. Βγενόπουλος θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις και να αποδείξει ότι ένα ποσό περίπου 200 εκατομμυρίων ευρώ που βρίσκεται σε αυτούς τους λογαριασμούς δεν είναι προϊόν φοροδιαφυγής. Το σύνολο της έρευνας διεξάγεται από το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ), το οποίο είναι και αυτό που θα καλέσει για εξηγήσεις τον Α. Βγενόπουλο.  Την εποπτεία της έρευνας έχουν οι Οικονομικοί Εισαγγελείς.

ΚΥΠΕ – Ελένη Μαυρούλη – Ελλάδα/ΑΘΗΝΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: